Confit d'ànec amb magrana

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn d'ànec conté variades vitamines i minerals, en destaca el ferro, el zinc i les vitamines del grup B; també conté quantitats considerables de greix, sobretot concentrats a la pellAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    4 confits d'ànec  

    4 magranes  

    80 g nous pelades

    2 cullerades de sucre de coco  

    2 cebes de Figueres  

    1 llimona  

     0.5 L brou de gallina  

    Vinagre balsàmic  

    Pebre negre  

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Posem 40 grams de nous en remull amb vi ranci durant 12 hores.
  2. Desgranem en un bol 4 magranes.  
  3. Apartem un petit grapat de grans de magrana que ens serviran per acabar el plat. Posem la resta dels grans dins un got batedor i ho triturem bé.  
  4. Colem el suc de magrana amb un drap formatger i un colador.
  5. Afegim al pot el suc dues cullerades de sucre de coco i el suc de 1/2 llimona.  
  6. Posem el suc de magrana al foc i deixem que redueixi fins a la meitat.  
  7.  Mentrestant, posem una cassola a escalfar.
  8. Posem els 4 confits d'ànec a enrossir amb la pell tocant el terra de la cassola.  
  9. Tallem dues cebes a juliana gruixuda.  
  10. Quan els confits estiguin enrossits pels dos costats, els traiem de la cassola i els reservem.  
  11. Aprofitem la mateixa cassola per enrossir una mica la ceba.  
  12. Posem un pot al foc amb mig litre de brou de gallina i deixem que s'escalfi.
  13. Traiem les nous del vi ranci i les triturem amb la batedora. Hem d'aconseguir una textura de pasta de fruits secs. Si és massa dens, hi afegirem una mica d'aigua.  
  14. Si la ceba ja està enrossida, tirem a la cassola amb la ceba la pasta de nous i el brou calent.
  15. Deixem que la cassola faci xup-xup 5 minuts.
  16. Afegim a la cassola un got de la reducció de magrana i deixem que faci xup-xup 5 minuts més.  
  17. Afegim l'ànec enrossit a la cassola.  
  18. Tastem el que hi ha a la cassola i hi afegim sal, pebre i vinagre balsàmic.
  19. Piquem al morter un grapat de nous.
  20. Servim en un plat el confit amb el seu suc, amb uns grans de magrana que teníem reservats, unes nous picades, i hi tirem pell de llimona ratllada.  

 

Anar al contingut