Amanida de quinoa i fruites

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La quinoa és un cereal, ric en hidrats de carboni d'absorció lenta, i que no conté gluten, així que és apta per a celíacs.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    200 g quinoa de tres colors

  • 100 g formatge fresc de vaca
  • 1 cogombre
  • 2 prunes
  • 3 nespres
  • 2 grans d'all
  • Ruca
  • Flor de saüc
  • Flor de calèndula
  • Flor de malva reial
  • Vi ranci
  • Comí
  • Llard
  • Oli OVE
  • Pebre negre
  • Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem a escalfar 300 ml d'aigua mineral.
  2. Netegem bé sota el raig de l'aixeta 200 g de quinoa de tres colors.
  3. Posem al foc una cassola amb 1 cullerada de llard i un raig d'oli OVE. Xafem 2 grans d'all i els saltem a la cassola. Afegim 1 cullerada de comí en pols i l'integrem.
  4. Afegim la quinoa a la cassola i la rossegem. Salpebrem.
  5. Incorporem l'aigua calenta. Tapem la cassola i coem a foc lent 15 minuts. Deixarem reposar 5 minuts més amb la cassola tapada. Un cop reposada, estenem la quinoa en una safata perquè es refredi.
  6. Rentem un cogombre i el laminem en un bol. Hi afegim 1 raig de vi ranci i ho deixem marinar.
  7. Rentem 2 prunes, en traiem el pinyol i les tallem a macedònia. Les posem en un altre bol.
  8. Rentem 3 nespres, les pelem i en traiem els pinyols. Els tallem a macedònia i els posem al bol on ja tenim les prunes.
  9. Espremem el suc d'una llima en el bol on tenim les fruites i ho deixem marinar.
  10. Tallem a daus 100 g de formatge fresc de vaca i el posem en un bol. Hi afegim 1 culleradeta de comí en pols i ho barregem amb cura per no trencar el formatge.
  11. En el bol on tenim el cogombre hi afegim un grapat de ruca neta, les fruites amb el suc de la llima, el formatge fresc, la quinoa i ho integrem tot.
  12. Servim l'amanida en un plat i la completem amb un raig d'oli, una mica de sal i de pebre negre.
Anar al contingut