Pizza amb mango

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El mango és una fruita que destaca pel seu contingut en vitamina A, nutrient que participa en el funcionament del sistema immunitari, i en el manteniment de la pell i de la visió, entre d'altres.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A LA MASSA

    220 g farina fluixa 

    100 ml aigua 

    7 g llevat fresc 

    Sèmola de blat 

    Sal 

     

    PER A LES NOUS CANTONESES

    10 nous amb closca 

    250 g sucre 

    150 ml aigua 

    10 llavors anís 

    Oli OVE 

     

    PER A LA COMPOTA DE MANGO

    3 mangos madurs 

    140 g sucre 

    50 g xocolata 85% cacau 

    Menta fresca 

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent unes nous cantoneses. En un pot posem 150 ml d'aigua, 250 g de sucre, un polsim d'anís i ho escalfem per fer un almívar remenant per desfer el sucre. 
  2. Obrim 10 nous amb closca vigilant que les meitats quedin sense trencar. 
  3. Quan l'almívar bull, afegim les nous i les bullim 6 minuts a foc baix. Un cop bullides, les reservarem en una reixeta i quan estiguin fredes, les posarem en un recipient i les guardarem a la nevera 6 hores. 
  4. Fem la massa de la pizza posant en el bol de la pastadora 220 g de farina, un polsim de sal, 100 ml d'aigua i 7 g de llevat fresc que esmicolem. Ho pastem a velocitat mitjana-baixa 3 minuts. Si no tenim pastadora, ho integrem tot i ho pastem fins a tenir una massa fina. 
  5. Untem un recipient amb tapa amb oli OVE. Hi posem la massa, tapem i deixem reposar 30' a temperatura ambient. Un cop passat aquest temps, la portarem a la nevera durant 6 hores perquè llevi. 
  6. Traiem la massa del recipient i l'aboquem sobre un paper sulfurat on hi hem escampat una mica de sèmola de blat. Amb les mans l'anem estirant fins a tenir una forma rectangular que ocupi gairebé tot el paper. 
  7. Un cop tenim la massa estirada, la tapem amb un drap de cotó i la deixem llevar durant 50 minuts. 
  8. Fem la compota de mango pelant i tallant a daus petits 3 mangos madurs. 
  9. Aboquem en un pot els mangos tallats amb 140 g de sucre. Ho remenem i coem a foc mitjà-baix, uns 50 minuts. Un cop feta, la deixarem refredar. 
  10. Afegim a la compota freda 50 g de xocolata del 70% de cacau tallats a daus petits i ho integrem. 
  11. Posem a escalfar una paella amb oli OVE. 
  12. Mentre l'oli s'escalfa, traiem el drap de cotó de sobre la pizza i hi escampem bé la compota amb xocolata per sobre. 
  13. Enfornem la pizza durant 14 minuts a 250º posant-la a la base del forn. 
  14. Traiem les nous de la nevera i les fregim a l'oli calent fins que canvien a un color marró torrat. Les reservem damunt d'un drap de cotó. 
  15. Traiem la pizza del forn i hi distribuïm les nous cantoneses pel damunt. Acabem decorant amb unes fulles de menta fresca. Tallem la pizza en porcions i bon profit! 
Anar al contingut