Carbassa rostida

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    El color taronja de la carbassa ens diu que conté vitamina A, un nutrient essencial per a la visió, la pell i el bon estat del sistema immunitari.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1/2 carbassa cacauet 
  • 1 llimona 
  • 1 taronja 
  • 1 ceba de Figueres petita 
  • 80 g formatge cremós de cabra  
  • 12 g gingebre 
  • Pebre negre
  • Cibulet 
  • Ruca  
  • Oli d'oliva arbequina 
  • Sal en escates 
  • Sal 

PREPARACIÓ

  1. Tallem per la meitat una carbassa cacauet i la posem en una safata amb paper sulfurat. 
  2. Salpebrem la carbassa i hi afegim la ratlladura d'una llimona i d'una taronja amb el suc de totes dues. 
  3. Girem la carbassa de manera que la pell quedi cap amunt. 
  4. Pintem la pell de la carbassa amb oli d'oliva arbequina. 
  5. La portem al forn a 160º durant 15 minuts. 
  6. Pelem la carbassa un cop rostida. La tallem de manera que surtin 4 racions. 
  7. Reservem el suc del rostit. 
  8. El retalls i el que ens sobri ho aprofitarem per fer-ne puré més tard. 
  9. Tallem a microbrunesa una ceba de Figueres. 
  10. Posem una paella al foc amb un raig d'oli d'oliva arbequina, la ceba i 20 g de gingebre ratllat. 
  11. Ho coem inicialment a foc fort sense tapar. 
  12. Al cap d'un dos minuts tapem la paella i la mantenim a foc suau 15 minuts. 
  13. Afegim a la cassola els retalls de carbassa reservats, els desfem amb una forquilla fent una mena de puré i ho coem 5 minuts més. 
  14. En un bol trenquem 80 g de formatge cremós de cabra. El salpebrem i hi afegim una mica de cibulet picat. Ho integrem. 
  15. Passem el contingut de la paella a un got batedor. Ho batem tot afegint-hi  el suc resultant de rostir la carbassa. 
  16. Colem el puré fet al got batedor. 
  17. Emplatem posant a la base el puré de carbassa, a sobre un tall de la carbassa rostida i ho rematem amb el formatge. Bon profit!!!!!! 

 

Anar al contingut