Porrussalda de bacallà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Lluís Olivé
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: L'Oliana, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 800 g de morro de bacallà salat
- 2 porros
- 8 patates
- 150 g mantega
- aigua
PREPARACIÓ
- Per començar, poseu el bacallà en remull durant un dia per dessalar-lo.
- A continuació, talleu els porros, quedeu-vos amb la part blanca, talleu-la a juliana fina, poseu-la en un cassó al foc amb la mantega i remeneu-la fins que agafi color.
- Tot seguit, peleu les patates, trenqueu-les a trossos perquè desprenguin el midó, poseu-les al cassó dels porros, remeneu-ho bé, cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho coure 15 minuts a foc viu.
- Mentrestant, traieu el bacallà de l'aigua, esmicoleu-lo amb els dits, com per fer esqueixada i, 3 minuts abans que les patates s'acabin de coure, afegiu-lo al cassó i deixeu-ho coure tot junt durant aquests minuts restants.
- I ja per acabar, serviu-ho una mica caldós, en una sopera.