Els vestits més espectaculars de la gala Met: què és, quant costa i qui hi ha anat

Els cantants Jennifer Lopez i Bad Bunny, i els actors Zendaya i Chris Hemsworth, els amfitrions d'una de les festes benèfiques més famoses del món de la moda

RedaccióActualitzat

Bad Bunny, ZendayaJennifer Lopez, Chris Hemsworth i la seva dona, Elsa Pataky, han obert la catifa verda de la gala Metuna de les festes benèfiques més famoses del món de la moda, que ha tornat aquest dilluns a Nova York.

Enguany l'objectiu era recrear un "jardí del temps" --la inspiració del codi de vestimenta.

Darrere els amfitrions han seguit desfilant la resta de convidats, amb vestuaris extravagants i creatives indumentàries d'insecte, roser o rellotge de sorra, entre altres. 

Shakira, amb un vestit vermell de cua, Karol G, que ha triat el color platejat, i Rauw Alejandro, amb un vestit blanc, són alguns dels llatins que han arrasat a la catifa de la gala Met, que recapta fons per a l'Institut de Moda del Metropolitan Museum of Art de Nova York.

Shakira, de vermell, a la gala Met (Matt Crossick / Europa Press)
Karol G somrient a la gala Met (Andrew Kelly / Reuters)

 

La cantant catalana Rosalía no es va perdre la gala Met (Andrew Kelly / Reuters)
Rauw Alejandro amb un posat seriós a la gala Met (Andrew Kelly / Reuters)

La rapera i cantant Cardi B ha captat l'atenció de tothom bloquejant el pas amb un vestit negre de tul, ajudada per una desena de joves que li aixecaven la tela al seu pas formant un enorme cercle al seu voltant.

La rapera Cardi B a la catifa de la gala
La rapera Cardi B bloqueja la catifa amb un vestit enorme (Reuters)

També ha destacat l'actriu espanyola Penélope Cruz, amb un elegant vestit blanc i negre de Chanel, i la cantant catalana Rosalía, amb un model de dues peces de Dior "inspirat en els somnis", segons ha explicat als mitjans.

Penélope Cruz ha assistit a la gala amb un vestit Chanel
Penélope Cruz ha assistit a la gala amb un vestit Chanel (Reuters)

Per la gala també hi van passar altres personalitats.

Jennifer Lopez a la gala Met (Matt Crossick / Europa Press)
Elsa Pataky i Chris Hemsworth a la gala Met (Matt Crossick / Europa Press)
El pilot de Fórmula 1 Lewis Hamilton a la gala Met (Andrew Kelly / Reuters)
L'actor americà Kieran Culkin a la gala Met (Andrew Kelly / Reuters)
 
Zendaya, a les escalinates de la Gala Met 2024
Zendaya, una de les amfitriones de la gala Met 2024 (Reuters)
La model estatunidenca Gigi Hadid a la gala Met (Reuters)

 

En què consisteix?

L'organitzadora de l'esdeveniment és Anna Wintour, la influent editora de la revista Vogue, que també dirigeix ​​l'Institut del Vestit del Metropolitan Museum de Nova York (Met) i el finança amb aquest exclusiu acte on el luxe i la pompa tenen la beneficència com a excusa. 

La gala Met es va fundar el 1948 i, des del 2005, se celebra el primer dilluns de maig amb la finalitat de recaptar diners per a la part dedicada a la moda del museu. De fet, segons dades del New York Times, l'esdeveniment de l'any passat va aconseguir 22 milions de dòlars.

La llista de convidats és una incògnita fins a l'últim moment, quan aquests comencen a desfilar per una catifa desplegada sobre l'escalinata del Met amb destinació a un sopar i una festa en què no es permet fer fotografies.

De manera que el que passa a la considerada com els Oscars de la Costa Est és realment un secret. Els invitats estan obligats a seguir una política de no utilitzar els mòbils ni molt menys compartir res a les xarxes socials.

 

Quant costa?

Segons publica el New York Times, els prop de 600 convidats poden pagar per entrar uns 75.000 dòlars --25.000 més que l'any passat-- i fins i tot 350.000 per aconseguir una taula.

Entre els convidats, figures reconegudes del món del cinema, la música, l'esport, els negocis i l'entreteniment; i dissenyadors de moda.

A més, enguany és president honorari de la gala el conseller delegat de TikTok, Shou Chew, ja que la seva empresa, ben posicionada al món de la moda, patrocina l'esdeveniment --també amb les marques Loewe i Condé Nast--, en un moment en què els Estats Units busquen vetar la xarxa social al país.


La temàtica del 2024

Les celebritats triades per Wintour s'han hagut d'inspirar, per triar vestit, en l'exposició anual de moda que acull el Met i que aquest any té per nom "Sleeping beauties: reawakening fashion", que es podria traduir per "Belles dorments: el despertar de la moda". 

L'exposició s'inaugurarà el 10 de maig i mostrarà vestits històrics, alguns d'extrema fragilitat que no poden ser exposats de forma clàssica en maniquins i amb els quals s'ha optat per recórrer a formes noves com a través de la IA.

Per ajudar a una bona inspiració, la gala Met va suggerir com a codi de vestimenta "El jardí del temps", un relat del 1962 de J. G. Ballard. Aquesta obra és una distopia en què dos aristòcrates viuen envoltats de bellesa i naturalesa tot i les amenaces que els persegueixen.

 

ARXIVAT A:
Moda
Anar al contingut