Pins kerat kari (Curri de pastanaga i mongeta) - Sri Lanka

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Núria Lamsdorff, Sitges
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegana

INGREDIENTS

  • 3-4 pastanagues grosses
  • 250 g de mongeta tendra
  • 1 ceba grossa
  • 3 grans d'all
  • llet de coco
  • cúrcuma
  • bitxo mòlt
  • llavors de coriandre
  • mostassa en pols
  • fulles de curri
  • fulles de "rampe" (Pandanus amaryllifolius)
  • aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Peleu les pastanagues i talleu-les a rodanxes més aviat gruixudes. Traieu les puntes de les mongetes i trossegeu-les.
En un morter, matxuqueu-hi una culleradeta de llavors de coriandre. Reserveu-les.
Peleu la ceba i els alls i trinxeu-los.
En una paella de vores altes, poseu-hi un raig d'oli de coco i sofregiu-hi una culleradeta de mostassa en pols i unes quantes de fulles de "rampe" i de curri. Remeneu-ho perquè no es cremin i afegiu-hi l'all i la ceba. Aneu remenant i, passats uns 3 o 4 minuts, afegiu a la paella les pastanagues i les mongetes que teniu reservades. Aboqueu-hi per sobre les llavors de coriandre matxucades, una culleradeta de mostassa en pols i un parell de cullerades de cúrcuma.
Afegiu-hi un got d'aigua, remeneu-ho i deixeu la paella tapada mentre tot plegat va fent xup-xup, amb el foc al mínim.
Quan les verdures siguin cuites, aboqueu-hi per sobre un bon raig de llet de coco. Remeneu-ho i, en un parell de minuts més, ho tindreu enllestit.
Apagueu el foc i deixeu la paella tapada fins al moment de portar a taula. Així es conservaran totes les aromes d'aquest curri.
 
Anar al contingut