Crema de moniato i pastanaga

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    El moniato és un tubercle extraordinàriament ric en betacarotè, substància que, un cop ingerida, es transforma en vitamina A.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 moniato (300 g)

    6 pastanagues (250 g)

    2 grans d'all

    1 branca de romaní

    12 perles de mozzarella

    500 ml de brou vegetal

    25 g de sucre

    15 g de pipes de carbassa

    15 g de festucs torrats

    Cibulet

    Oli OVE

    Vi blanc

    Sal

    Pebre

PREPARACIÓ

  1. Posem en una safata un moniato, dos grans d'all amb pela, sis pastanagues, una branca de romaní i un raig de vi blanc, i ho tapem. Ho enfornem durant 45 minuts a 180º.
  2. Mentrestant, agafem mozzarella i la deixem oberta perquè es temperi.
  3. Posem un pot al foc i hi aboquem 500 ml de brou vegetal que deixem escalfant-se.
  4. Esclovellem 15 g de festucs torrats i els reservem.
  5. Posem una paella al foc i hi afegim 25 g de sucre, 2 g de sal i 10 ml d'aigua. L'escalfem durant dos minuts fins que arribi a 121º.
  6. Quan arribi a la temperatura, afegim a la paella els festucs esclovellats i 15 g de pipes de carbassa. Ho remenem fins que es cristal·litzin.
  7. Quan veiem que el sucre agafa un to marronós, estirem en una làmina Silpat el contingut de la paella, ho empebrem, ho removem i ho deixem refredar.
  8. Pelem el moniato rostit, el tallem de qualsevol manera i l'afegim al pot amb el brou. També hi aboquem els alls pelats i  les pastanagues rostides. Hi posem sal i pebre i ho triturem fins que en quedi una crema fina.
  9. Emplatem la crema i hi afegim tres perles de mozzarella, ja temperada, per ració; també les pipes i els festucs caramel·litzats. Ho ruixem amb una mica d'oli i tallem un cibulet per donar-hi el toc final.
Anar al contingut