Peus de porc lacats

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els peus de porc són pobres en greixos i rics en col·lagen, una proteïna de fàcil assimilacióAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

    4 peus de porc
  • 3 cebes de Figueres
  • 2 grans d'all
  • 1 nap daikon
  • 1 pastanaga
  • 1 bitxo fresc
  • 3 l brou de porc
  • Ametlla torrada salada
  • Vi ranci
  • Cibulet
  • Julivert
  • Pebre negre
  • Flor de sal
  • Oli d'oliva verge extra 

PREPARACIÓ

  1. Posem en una olla de pressió 3 litres de brou de porc, una pastanaga, una ceba i un nap daikon que tallarem en dues meitats. Ho coem 10'.  
  2. Mentrestant, blanquegem els peus de porc, que haurem socarrimat prèviament: els posem en una olla amb aigua freda, els fem bullir, i un cop deixin anar bromera, ja els podrem treure. Com que els acabarem desossant i farcint, és important que els peus no estiguin partits en dues parts separades, sinó que estiguin tallats pel mig però units per una de les bandes. 
  3. Passats els 10' de l'olla de pressió, traiem els vegetals (només utilitzarem el nap) i hi posem a dins els peus blanquejats. Han de coure 30' i reposar 2 hores. 
  4. Traiem els peus i els desossem. Un cop desossats, si els posem un a un damunt d'un paper sulfurat, no se'ns enganxaran i seran més fàcils de farcir.  
  5. Posem a reduir el brou resultant de l'olla de pressió, fins que quedi reduït a la meitat. 
  6. Posem una cassola al foc, hi afegim un raig d'oli, dues cebes de Figueres tallades a brunesa, i un bitxo tallat a rodelles. Ho deixem coent 30'.  
  7. Hi afegim dos grans d'all, que tallarem a una mida ben menuda, apugem el foc, hi aboquem un raig de vi ranci i també el brou reduït.  
  8. Un cop notem que ja no sentim fortor d'alcohol, ho colem per una malla fina, i ho posem en un pot més petit. Fem una picada amb un grapat d'ametlles torrades i salades, i julivert. Afegim la picada al pot i ho integrem. 
  9. Tallem cada tros de nap per la part del llarg, de manera que en total tinguem 4 talls de nap. Posem cada tros de nap dins d'un peu i l'emboliquem de manera que quedin farcits.  
  10. Posem els 4 peus farcits dins d'una safata, els cobrim amb una part de la salsa per damunt i ho posem al forn. En total, s'hi han d'estar 12 minuts a 200 ºC, comptant que cada 3 minuts, cal tornar-los a cobrir amb més salsa del pot.  
  11. Ho emplatem amb una mica de flor de sal, pebre i cibulet, que tallarem ben menut.  
Anar al contingut