Peus de porc lacats
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els peus de porc són pobres en greixos i rics en col·lagen, una proteïna de fàcil assimilacióAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 peus de porc- 3 cebes de Figueres
- 2 grans d'all
- 1 nap daikon
- 1 pastanaga
- 1 bitxo fresc
- 3 l brou de porc
- Ametlla torrada salada
- Vi ranci
- Cibulet
- Julivert
- Pebre negre
- Flor de sal
- Oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
- Posem en una olla de pressió 3 litres de brou de porc, una pastanaga, una ceba i un nap daikon que tallarem en dues meitats. Ho coem 10'.
- Mentrestant, blanquegem els peus de porc, que haurem socarrimat prèviament: els posem en una olla amb aigua freda, els fem bullir, i un cop deixin anar bromera, ja els podrem treure. Com que els acabarem desossant i farcint, és important que els peus no estiguin partits en dues parts separades, sinó que estiguin tallats pel mig però units per una de les bandes.
- Passats els 10' de l'olla de pressió, traiem els vegetals (només utilitzarem el nap) i hi posem a dins els peus blanquejats. Han de coure 30' i reposar 2 hores.
- Traiem els peus i els desossem. Un cop desossats, si els posem un a un damunt d'un paper sulfurat, no se'ns enganxaran i seran més fàcils de farcir.
- Posem a reduir el brou resultant de l'olla de pressió, fins que quedi reduït a la meitat.
- Posem una cassola al foc, hi afegim un raig d'oli, dues cebes de Figueres tallades a brunesa, i un bitxo tallat a rodelles. Ho deixem coent 30'.
- Hi afegim dos grans d'all, que tallarem a una mida ben menuda, apugem el foc, hi aboquem un raig de vi ranci i també el brou reduït.
- Un cop notem que ja no sentim fortor d'alcohol, ho colem per una malla fina, i ho posem en un pot més petit. Fem una picada amb un grapat d'ametlles torrades i salades, i julivert. Afegim la picada al pot i ho integrem.
- Tallem cada tros de nap per la part del llarg, de manera que en total tinguem 4 talls de nap. Posem cada tros de nap dins d'un peu i l'emboliquem de manera que quedin farcits.
- Posem els 4 peus farcits dins d'una safata, els cobrim amb una part de la salsa per damunt i ho posem al forn. En total, s'hi han d'estar 12 minuts a 200 ºC, comptant que cada 3 minuts, cal tornar-los a cobrir amb més salsa del pot.
- Ho emplatem amb una mica de flor de sal, pebre i cibulet, que tallarem ben menut.