Pessic de dàtils i magrana

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    200 g dàtil Medjool fresc

    4 ous

    60 g farina de força

    25 g sucre blanc

    20 g sucre panela

    10 g gingebre

    1 magrana

    1 llima

    vi bullit

    menta fresca

    mantega

    sal

PREPARACIÓ

  1. Aixafem els dàtils, sense pinyols, fins a obtenir-ne una pasta.
  2. Separem rovells i clares de 4 ous. Les clares les muntem a punt de neu amb un polsim de sal. Els rovells, els blanquegem amb 20 g de sucre panela. Un cop blanquejats, hi incorporem el puré de dàtils, barrejant-ho fins que quedi ben impregnat. Hi afegim llavors la clara muntada esglaonadament, embolcallant-ho amb una llengua, per no perdre l'airejat. Quan estigui tot ben integrat, hi afegim el gingebre ratllat i ho tornem a remenar amb suavitat.
  3. Hi tamisem 60 g de farina de força, de manera esglaonada, i ho anem barrejant fins que quedi ben integrada.
  4. Untem bé el motlle amb mantega, hi aboquem la barreja del bol, la repartim bé i l'enfornem a 180 º durant 15 minuts.
  5. Posem una cassola al foc amb una cullerada de mantega i, quan comenci a desfer-se, hi afegim una magrana desgranada, assegurant-nos que no hi hem deixat pell blanca, i 25 g de sucre. Quan perdi color, hi aboquem un raig de vi bullit i ho deixem reduir, mentre ho anem remenant. Quan hagi agafat la textura de xarop, hi afegim el suc d'una llima i ho mantenim al foc uns minuts.
  6. Desmotllem el pessic, el cobrim amb la gelea de magrana i hi espolsem unes fulles de menta fresca ben picada.