Pessic de dàtils i magrana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
200 g dàtil Medjool fresc
4 ous
60 g farina de força
25 g sucre blanc
20 g sucre panela
10 g gingebre
1 magrana
1 llima
vi bullit
menta fresca
mantega
sal
PREPARACIÓ
- Aixafem els dàtils, sense pinyols, fins a obtenir-ne una pasta.
- Separem rovells i clares de 4 ous. Les clares les muntem a punt de neu amb un polsim de sal. Els rovells, els blanquegem amb 20 g de sucre panela. Un cop blanquejats, hi incorporem el puré de dàtils, barrejant-ho fins que quedi ben impregnat. Hi afegim llavors la clara muntada esglaonadament, embolcallant-ho amb una llengua, per no perdre l'airejat. Quan estigui tot ben integrat, hi afegim el gingebre ratllat i ho tornem a remenar amb suavitat.
- Hi tamisem 60 g de farina de força, de manera esglaonada, i ho anem barrejant fins que quedi ben integrada.
- Untem bé el motlle amb mantega, hi aboquem la barreja del bol, la repartim bé i l'enfornem a 180 º durant 15 minuts.
- Posem una cassola al foc amb una cullerada de mantega i, quan comenci a desfer-se, hi afegim una magrana desgranada, assegurant-nos que no hi hem deixat pell blanca, i 25 g de sucre. Quan perdi color, hi aboquem un raig de vi bullit i ho deixem reduir, mentre ho anem remenant. Quan hagi agafat la textura de xarop, hi afegim el suc d'una llima i ho mantenim al foc uns minuts.
- Desmotllem el pessic, el cobrim amb la gelea de magrana i hi espolsem unes fulles de menta fresca ben picada.