Patates d'Olot

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La patata és un tubercle ric en hidrats de carboni d'absorció lenta, que proporciona energia de forma gradual al nostre organisme.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 kg de patates de la Garrotxa

    150 g de vedella picada 2 vegades

    150 g de botifarra de perol

    150 g de nata 35%

    3 ous

    2 tomàquets

    1 cullerada de pasta de tomàquet

    1 cabeça d'alls

    pebre negre 

    romaní

    oli verge oliva extra

    vi ranci

    nou moscada 

    sal 

    sal grossa

    2 cebes de Figueres

PREPARACIÓ

Escalivem al forn la cabeça d'alls durant 35 minuts a 220º amb sal grossa.

Fregim una branqueta de romaní a foc lent amb abundant oli verge d'oliva extra.

Pelem i tallem patates a rodanxes grosses i d'un centímetre de gruix. 

Les fregim a foc mitjà, sense que quedin rosses ja que han de quedar mig cuites.

Les traiem de la cassola i les reservem estirades, planes i separades sobre paper sulfurat. Separem les petites i desaparellades i les posem dins el recipient  de la batedora.

En una paella, hi tirem la ceba tallada molt petita amb una cullerada d'oli del fregit de les patates, i la sofregim fins que ens quedi ben rossa.

Ratllem els dos tomàquets i ho barregem amb una cullerada de pasta de tomàquet.

Un cop la ceba sigui rossa, hi tirem el vi ranci, el tomàquet ratllat i deixem que faci xup-xup a foc mitjà. Ja tenim el sofregit.

Posem els grans d'all escalivats al recipient de la batedora on tenim la patata petita, hi afegim 75 g de nata, sal i pebre negre; ho triturem i ho reservem en una mànega.

Posem 150 g de vedella picada i 150 g de botifarra de perol al foc amb un raig d'oli. Un cop s'hagi enrossit, hi afegim el sofregit, ho rectifiquem de sal i pebre, hi afegim nou moscada i ho tirem tot al got de la batedora on tenim l'all escalivat, la patata petita fregida i la nata. Ho triturem tot per fer el farcit, però guardem una mica d'all escalivat i patata a la mànega.

Omplim una altra mànega amb el farcit i ho deixem refredar una estona.

Separem els rovells de les clares de tres ous i batem les clares.

Anem fent parelles de patates i en una de les parts posem el farcit sense que arribi a la vora de la patata, ho tapem amb l'altra patata, i ho tanquem amb una forquilla.

Amb cura passem les patates per la clara d'ou batuda i ho fregim.

Si volem ser creatius, en una de les patates, hi podem posar la crema d'all i patata per sobre fent un dibuix.  Tamisem una mica de farina per sobre i la fregim! I llest!

 

Anar al contingut