Pastís de xocolata amb maduixots

INGREDIENTS

  • Per fer la massa

     125 ml de llet fresca

    100 ml de nata

    30 g de xocolata 70%

    23 g de sucre

    2 rovells d'ou

    3 fulls de gelatina

    1 beina de vainilla

    125 g maduixots

     

    Per fer el cruixent

     100 g de farina

    60 g de mantega

    40 g de sucre

    Nous

    Sal

     

    Per fer la salsa

    70 g de xocolata 72%

    Rom

    Cacau en pols

    Sal Maldon

PREPARACIÓ

  1. Posem a bullir en un pot 125 ml de llet fresca amb 1 beina de vainilla. Apaguem el foc i infusionem la nata i vainilla durant 20 minuts.
  2. Desfem al bany maria 30 g de xocolata 72% amb un raig d'aigua calenta.
  3. Hidratem en aigua mineral freda 3 fulls de gelatina.
  4. Netegem i tallem 125 g de maduixots (en reservem 2 de grossos) i els afegim a la llet infusionada.
  5. Separem les clares de dos ous i les posem al tàper i guardem a la nevera per a una altra preparació. Posen els rovells en un bol.
  6. Blanquegem els rovells amb unes varetes elèctriques i hi afegim de mica en mica  23 g de sucre.
  7. Desfem la gelatina amb la xocolata i passem aquesta barreja a un bol.
  8. Hi afegim els rovells blanquejats. Ho remenem.
  9. Hi afegim la llet amb els maduixots i ho remenem a poc a poc per integrar-ho tot.
  10. Traiem de la nevera 100 ml de nata i un bol fred (millor si és d'acer inoxidable). Muntem la nata.
  11. Afegim la nata muntada al bol de la xocolata i els maduixots. Ho barregem.
  12. Posem la barreja resultant en motllos individuals i els portem al congelador durant 2 hores.
  13. Traiem els motlles del congelador i el desemmotllem sobre una safata amb paper sulfurat. Els posem a la nevera perquè es descongelin de mica en mica.
  14. Triturem a la picadora un grapat de nous.
  15. Barregem en un bol 60 g de mantega pomada, 100 g de farina,  40 g de sucre, les nous triturades i un polsim de sal.
  16. Estirem la barreja en una safata de forn amb paper sulfurat i la portem al forn a 160º durant 10 minuts.
  17. En un pot hi posem un raig de rom i un altre d'aigua i hi afegim 70 g de xocolata 72% . Ho escalfem a poc a poc per fer la salsa.
  18. Laminem els 2 maduixots que hem reservat.
  19. Servim el cruixent (crumble) en un plat, sal Maldon, posem el pastís a sobre i hi afegim la salsa, les làmines de maduixot i una mica de cacau en pols.
Anar al contingut