Pastís de xocolata amb maduixots
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
Per fer la massa
125 ml de llet fresca
100 ml de nata
30 g de xocolata 70%
23 g de sucre
2 rovells d'ou
3 fulls de gelatina
1 beina de vainilla
125 g maduixots
Per fer el cruixent
100 g de farina
60 g de mantega
40 g de sucre
Nous
Sal
Per fer la salsa
70 g de xocolata 72%
Rom
Cacau en pols
Sal Maldon
PREPARACIÓ
- Posem a bullir en un pot 125 ml de llet fresca amb 1 beina de vainilla. Apaguem el foc i infusionem la nata i vainilla durant 20 minuts.
- Desfem al bany maria 30 g de xocolata 72% amb un raig d'aigua calenta.
- Hidratem en aigua mineral freda 3 fulls de gelatina.
- Netegem i tallem 125 g de maduixots (en reservem 2 de grossos) i els afegim a la llet infusionada.
- Separem les clares de dos ous i les posem al tàper i guardem a la nevera per a una altra preparació. Posen els rovells en un bol.
- Blanquegem els rovells amb unes varetes elèctriques i hi afegim de mica en mica 23 g de sucre.
- Desfem la gelatina amb la xocolata i passem aquesta barreja a un bol.
- Hi afegim els rovells blanquejats. Ho remenem.
- Hi afegim la llet amb els maduixots i ho remenem a poc a poc per integrar-ho tot.
- Traiem de la nevera 100 ml de nata i un bol fred (millor si és d'acer inoxidable). Muntem la nata.
- Afegim la nata muntada al bol de la xocolata i els maduixots. Ho barregem.
- Posem la barreja resultant en motllos individuals i els portem al congelador durant 2 hores.
- Traiem els motlles del congelador i el desemmotllem sobre una safata amb paper sulfurat. Els posem a la nevera perquè es descongelin de mica en mica.
- Triturem a la picadora un grapat de nous.
- Barregem en un bol 60 g de mantega pomada, 100 g de farina, 40 g de sucre, les nous triturades i un polsim de sal.
- Estirem la barreja en una safata de forn amb paper sulfurat i la portem al forn a 160º durant 10 minuts.
- En un pot hi posem un raig de rom i un altre d'aigua i hi afegim 70 g de xocolata 72% . Ho escalfem a poc a poc per fer la salsa.
- Laminem els 2 maduixots que hem reservat.
- Servim el cruixent (crumble) en un plat, sal Maldon, posem el pastís a sobre i hi afegim la salsa, les làmines de maduixot i una mica de cacau en pols.