Tortell de crema de torró

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La nata és un làctic molt ric en vitamina D, imprescindible per a la regulació del calci i intervé en l'entrada del calci als ossos.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 430 g farina de força

    300 g nata muntada

    250 g torró de crema cremada 

    190 ml llet

    100 ml nata del 35%

    60 g mantega

    50 g sucre

    20 g llevat fresc

    3 ous

    1 llima

    1 taronja

    Licor d'ametlla amargant

    Ametlla laminada

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent un preferment: barregem 100 g de farina, 60 ml de llet tèbia i 5 g de llevat fresc, fins que ens quedi una pasta homogènia. Ho deixem reposar, a temperatura ambient i tapat, durant 2 hores. Passat aquest temps, ho durem a la nevera durant 12 hores.
  2. Posem en una pastadora el preferment, 330 g de farina de força, 130 ml de llet, 15 g de llevat fresc, 50 g de sucre, 1 ou, i ratlladura de llima i de taronja. Ho encaixem a la pastadora i ho pastem durant 5 minuts.
  3. Hi afegim 5 g de sal i continuem pastant-ho 5 minuts més.
  4. Hi afegim 60 g de mantega, que haurem tallat a dauets, i ho pastem fins que quedi tot integrat.
  5. Ho tapem amb un drap i ho deixem reposar durant 2 hores.
  6. Passat aquest temps, fem una forma de cilindre circular amb la pasta. L'enfornem, amb el forn apagat, on ja hi haurem posat un recipient amb aigua bullint, de manera que ens deixi anar vapor d'aigua. Ho deixem en aquesta mena de fermentadora casolana durant 1 hora.
  7. Pintem la part superior del tortell fermentat amb dos rovells d'ous que batrem una mica. Hi escampem també ametlla laminada per damunt. I ho enfornem durant 20' a 180 °C.
  8. Per fer la crema de torró, turbinem torró de crema, nata del 35% i un rajolí de licor d'ametlla amargant. Un cop triturat, ho incorporem de mica en mica a la nata muntada fins que ho tinguem tot ben integrat. Ho ficarem en una mànega pastissera amb un broquet d'estrella, i amb aquesta crema de torró farcim l'interior del tortell cuit, que partirem pel mig.
  9. A damunt de la crema hi ratllem una mica de torró de crema, i tapem el tortell amb la part de dalt.
Anar al contingut