Pastís de búrgul

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    El búrgul, l'ingredient típic del tabule, de gust neutre, és el gra trencat i precuinat del blat i, per tant, té les mateixes propietats. Destaca per la riquesa en hidrats de carboni d'assimilació lenta.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    400 g de búrgul cuit  

    120 g formatge tipus feta  

    60 g tahina  

    16 olives de kalamata sense pinyol  

    4 tomacons de penjar  

    4 fulls de pasta filo  

    3 tiges coriandre  

    2 pastanagues  

    2 porros  

    2 alls tendres  

    1 branca d'api  

    1 albergínia  

    Pebre negre  

    Ghee desfet  

    Curri  

    Sal  

    Escates de sal

PREPARACIÓ

  1. Tallem a microbrunesa 1 branca d'api, 2 pastanagues, 2 alls tendres i 2 porros.
  2. Fem suar aquestes verdures en una paella amb oli OVE durant uns 20 minuts.
  3. Ratllem directament a sobre la paella 4 tomacons de penjar. Ho deixem fent-se fins que perdi l'aigua de vegetació.
  4. Quan els tomacons hagin perdut l'aigua, hi afegim 400 g de búrgul ja cuit.
  5. Tallem a microbrunesa 3 tiges de coriandre. I les afegim a la paella amb 1 cullerada de curri. Ho integrem. Quan tot estigui fet, ho posem en un bol.
  6. Tallem una albergínia a rodelles.
  7. La posem en una safata i l'enfornem a 180º durant 15 minuts.
  8. Un cop feta, la tallem a daus i la reservem.
  9. Afegim al bol on tenim les verdures fetes una mica de sal, pebre, l'albergínia a daus, 16 olives kalamata sense pinyol partides per la meitat i 60 g de tahina. Ho integrem.
  10. Tallem 120 g de formatge tipus feta i els afegim al bol.
  11. Pintem 1 full de pasta filo amb ghee desfet.
  12. Posem a un recipient pla de parets no gaire altes el full pintat.
  13. Pintem un altre full amb ghee i el posem sobre de l'altre full.
  14. Posem aquest farcit a sobre el recipient on tenim els dos fulls filo i ho estenem.
  15. Pintem un altre full amb ghee i el dobleguem amb forma de flor posant-t'ho a sobre el farcit que tenim al recipient dins els dos primers fulls filo.. Repetim l'acció amb un altre full.
  16. Empolsinem per sobre una mica de curri, pebre i escates de sal.
  17. Ho enfornem a 180º durant 15 minuts.
  18. Un cop fet, ja ho podem servir.
Anar al contingut