Paella
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El marisc en general aporta molts minerals, poques calories, proteïnes de bona qualitat i greixos saludables. Un 75% del marisc amb closca és aigua, però tot i així aporta molts minerals com el fòsfor, el potassi, el sodi, el ferro i el iode.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 400 g d'arròs DOP Delta de l'Ebre
- 2 cebes de Figueres
- 1 pebrot verd italià
- mig pebrot vermell
- 8 gambes mitjanes
- 1 cua de rap negre
- 8 musclos grossos
- 1 sípia grossa
- una copa de vi blanc
- 2,5 l de fumet
- safrà
- 1 gra d'all
- oli d'oliva verge extra
- sal
- pebre negre
PREPARACIÓ
1.- Amb força oli, sofregim la ceba tallada a quadradets fins que ens quedi rossa.
2.- Un cop rossa, hi tirem el pebrot verd pelat i tallat a daus petits i l'all tallat petit. Hi donem un parell de voltes i hi afegim mitja copa de vi.
3.- Deixem que s'evapori l'alcohol i hi afegim la sípia, tallada petita, amb una cullerada de la melsa.
4.- Un cop la sípia ja està feta, hi afegirem l'altre mig got de vi blanc i, quan s'assequi, hi afegim l'arròs.
5.- Un cop enrossit, hi afegim els 2,5 litres de fumet, ho movem perquè no s'enganxi l'arròs i deixem que cogui durant 15 minuts.
6.- Un cop ha cuit, ho corregim de sal i pebre. Llavors hi tirem els musclos, les gambes i el rap, a l'arròs, i ho posem al forn 5 minuts a 220º.
2.- Un cop rossa, hi tirem el pebrot verd pelat i tallat a daus petits i l'all tallat petit. Hi donem un parell de voltes i hi afegim mitja copa de vi.
3.- Deixem que s'evapori l'alcohol i hi afegim la sípia, tallada petita, amb una cullerada de la melsa.
4.- Un cop la sípia ja està feta, hi afegirem l'altre mig got de vi blanc i, quan s'assequi, hi afegim l'arròs.
5.- Un cop enrossit, hi afegim els 2,5 litres de fumet, ho movem perquè no s'enganxi l'arròs i deixem que cogui durant 15 minuts.
6.- Un cop ha cuit, ho corregim de sal i pebre. Llavors hi tirem els musclos, les gambes i el rap, a l'arròs, i ho posem al forn 5 minuts a 220º.