Paella de carn i verdures
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Beumala
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
Aquest plat és molt complet, ja que conté aliments dels diferents grups: arròs, verdures, carn i oli. Per acabar d'equilibrar l'àpat, es pot prendre acompanyat d'una amanida.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones:
- 2 salsitxes
- 2 costelles de porc (a talls)
- 4 talls de cansalada
- 4 ales de pollastre
- 2 cuixes de conill
- 1 fetge de conill
- 1/2 pebrot verd
- 1/2 pebrot vermell
- 3 carxofes
- 1 pastanaga
- 1 grapat de pèsols congelats
- 2 alls
- julivert
- 1 got de vi ranci
- oli d'oliva verge extra
- sal
- pebre
- 350 g d'arròs extra
- 1 l de caldo Aneto de carn i verdures amb sofregit
PREPARACIÓ
Per començar, tallem les carns: Les costelles les tenim tallades a talls d'uns 3 cm. Fem les salsitxes a talls petits. La cansalada la tallem a tires fines. Les ales de pollastre les tallem pel mig, separant l'ala i la cuixeta. Les cuixes del conill les tallem en 3 trossos cadascuna.
En una paella, posem un bon raig d'oli amb el foc ben fort. Fem coure la carn fins que quedi ben feta. Primer, la costella a talls i les salsitxes. De seguida la cansalada, les ales de pollastre, les cuixes de conill i el fetge. Salpebrem després de cuites. Retirem i ho reservem.
Tallem els pebrots i la pastanaga, a trossos mitjans-grans, que no es desfacin durant la cocció. Pelem les carxofes. Tallem els cors en quatre trossos.
En l'oli que hem fet servir per coure la carn, tirem les verdures: els pebrots, verds i vermells, les pastanagues i la carxofa, a foc baix, tot alhora. Posem el caldo a escalfar en una olla fins que bulli.
Per fer la picada, en un got per triturar posem el fetge cuit, el vi ranci, 1 all i el julivert. Ho triturem amb el túrmix. Ho aboquem a la verdura i ho deixem reduir uns 10 minuts. Afegim la resta de la carn. Ho remenem tot bé. I deixem que cogui junt 5 minuts.
Tirem l'arròs. Afegim els pèsols directament congelats. Hi tirem el caldo bullint. Ho anem movent sovint sacsejant perquè no s'enganxi. Deixem que cogui tot uns 10 minuts. Abaixem el foc, i ho deixem a foc lent 10 minuts més. Tanquem el foc i tapem la paella 5 minuts abans de servir.
Presentem la paella tal qual.
En una paella, posem un bon raig d'oli amb el foc ben fort. Fem coure la carn fins que quedi ben feta. Primer, la costella a talls i les salsitxes. De seguida la cansalada, les ales de pollastre, les cuixes de conill i el fetge. Salpebrem després de cuites. Retirem i ho reservem.
Tallem els pebrots i la pastanaga, a trossos mitjans-grans, que no es desfacin durant la cocció. Pelem les carxofes. Tallem els cors en quatre trossos.
En l'oli que hem fet servir per coure la carn, tirem les verdures: els pebrots, verds i vermells, les pastanagues i la carxofa, a foc baix, tot alhora. Posem el caldo a escalfar en una olla fins que bulli.
Per fer la picada, en un got per triturar posem el fetge cuit, el vi ranci, 1 all i el julivert. Ho triturem amb el túrmix. Ho aboquem a la verdura i ho deixem reduir uns 10 minuts. Afegim la resta de la carn. Ho remenem tot bé. I deixem que cogui junt 5 minuts.
Tirem l'arròs. Afegim els pèsols directament congelats. Hi tirem el caldo bullint. Ho anem movent sovint sacsejant perquè no s'enganxi. Deixem que cogui tot uns 10 minuts. Abaixem el foc, i ho deixem a foc lent 10 minuts més. Tanquem el foc i tapem la paella 5 minuts abans de servir.
Presentem la paella tal qual.