Ous amb pernil i nyoquis

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'ou és un superaliment, però hem de parar atenció si el preparem cru, sobretot a l'estiu, ja que hi pot créixer la salmonel·la fàcilmentAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 kg d'encenalls de pernil

    200 ml de cava

    1 kg d'ossos de pernil

    4 ous

    280 g de nyoquis

    Talls d'espatlla de gla

    Gingebre

    Aigua

    Sal

    Pebre

    Vinagre

     

PREPARACIÓ

  1. Posem en un pot 1 kg d'encenalls de pernil amb 2 litres d'aigua mineral freda. Ho bullim a foc lent durant 15 minuts. Quan estigui, ho traiem del foc, ho tapem i ho deixem infusionar durant 30 minuts.
  2. Colem el consomé amb malla fina i el deixem refredar dins un tàper a la nevera.
  3. Quan estigui refredat, traiem el consomé de la nevera, el desgreixem i el posem dins l'olla de pressió.
  4. Afegim a l'olla de pressió 1,8 litres d'aigua mineral , 200 ml de cava, gingebre ratllat i 1 kg d'ossos de pernil. Ho bullim durant 50 minuts i deixem 2 hores de repòs.
  5. Un cop reposat, colem el brou amb malla fina i el posem dins un tàper a la nevera.
  6. Un cop fred, tornem a treure el brou de la nevera, el tornem a desgreixar i en posem la meitat dins una olla. Reservem l'altra meitat per a alguna altra ocasió dins la nevera.
  7. Afegim 280g de nyoquis a l'olla amb el brou i els fem bullir durant 3 minuts.
  8. Escalfem un pot amb aigua mineral, un pols de sal i un raig de vinagre. Omplim un bol de vidre amb gel i aigua mineral. Fem un ou escalfat en el pot i en tallem la cocció en el bol.
  9. Servim en un plat el caldo amb els nyoquis, sal, oli, pebre, l'ou escalfat i 2 talls d'espatlla de gla per sobre.
Anar al contingut