Ous amb pernil i nyoquis
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
L'ou és un superaliment, però hem de parar atenció si el preparem cru, sobretot a l'estiu, ja que hi pot créixer la salmonel·la fàcilmentAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 kg d'encenalls de pernil
200 ml de cava
1 kg d'ossos de pernil
4 ous
280 g de nyoquis
Talls d'espatlla de gla
Gingebre
Aigua
Sal
Pebre
Vinagre
PREPARACIÓ
- Posem en un pot 1 kg d'encenalls de pernil amb 2 litres d'aigua mineral freda. Ho bullim a foc lent durant 15 minuts. Quan estigui, ho traiem del foc, ho tapem i ho deixem infusionar durant 30 minuts.
- Colem el consomé amb malla fina i el deixem refredar dins un tàper a la nevera.
- Quan estigui refredat, traiem el consomé de la nevera, el desgreixem i el posem dins l'olla de pressió.
- Afegim a l'olla de pressió 1,8 litres d'aigua mineral , 200 ml de cava, gingebre ratllat i 1 kg d'ossos de pernil. Ho bullim durant 50 minuts i deixem 2 hores de repòs.
- Un cop reposat, colem el brou amb malla fina i el posem dins un tàper a la nevera.
- Un cop fred, tornem a treure el brou de la nevera, el tornem a desgreixar i en posem la meitat dins una olla. Reservem l'altra meitat per a alguna altra ocasió dins la nevera.
- Afegim 280g de nyoquis a l'olla amb el brou i els fem bullir durant 3 minuts.
- Escalfem un pot amb aigua mineral, un pols de sal i un raig de vinagre. Omplim un bol de vidre amb gel i aigua mineral. Fem un ou escalfat en el pot i en tallem la cocció en el bol.
- Servim en un plat el caldo amb els nyoquis, sal, oli, pebre, l'ou escalfat i 2 talls d'espatlla de gla per sobre.