Nyoquis "all'arrabbiata"

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els nyoquis són un tipus de pasta feta a base de patata, per tant són rics en hidrats de carboni, és a dir, energia de lenta assimilació.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 patates kennebec

    5 tomàquets pebrot

    2 jalapeños

    2 grans d'all

    1 ou

    225 g formatge parmesà

    100 g farina de blat

    15 g mantega

    Pasta de tomàquet concentrat

    Nou moscada

    Anís sec

    Vi ranci

    Oli d'oliva verge extra

    Alfàbrega

    Julivert

    Orenga

    Llorer

    Pebre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Bullim dues patates (300 g en total) en aigua que ja haurem salat. Les pelem i les ratllem damunt d'un bol. Hi afegim un rovell d'ou, un polsim de sal, 15 g de mantega i ho integrem bé. Hi afegim 100 g de formatge parmesà ratllat i ho tornem a barrejar. Incorporem a la barreja --a poc a poc, a mesura que la vagi acceptant-- 100 g de farina que tamisarem amb un colador de malla fina. Un cop que la massa ja no s'enganxa, hi ratllem una mica de nou moscada, ho barregem de nou i ja la tindrem.
  2. Posem una mica de farina a la taula de treball i anem fent xurros amb la massa, com si fos plastilina. De cada xurro en farem els talls dels nyoquis, a la nostra mida. Passem cada nyoqui pel dors d'una forquilla, de manera que ens quedi el característic relleu del nyoqui.
  3. Per fer la salsa, pelem cinc tomàquets i els tallem a la brunesa. Traiem les llavors de dos bitxos jalapeños i els tallem a rodelles. Laminem dos grans d'all.
  4. Posem una cassola al foc, hi afegim un raig d'oli i hi fem ballar els alls amb els bitxos. Quan comencen a agafar color, hi aboquem un bon raig d'anís i ho flamegem.
  5. Quan deixi de fer flama hi afegim una fulla de llorer, pebre i els tomàquets. Ho coem a foc ben fort uns tres minuts.
  6. Hi afegim un parell de cullerades de pasta de tomàquet concentrat, ho integrem i ho mullem amb un raig de vi ranci. Quan l'alcohol s'ha evaporat, ja tenim la salsa feta.
  7. Bullim els nyoquis en aigua amb sal i, a mesura que surin, els anem passant a la cassola de la salsa. Ho barregem i hi afegim herbes fresques que tallarem ben menudes: julivert, alfàbrega i orenga. Acabarem amb 125 g de formatge parmesà ratllat per sobre. Ho integrem tot bé.
Anar al contingut