Nyoquis "all'arrabbiata"
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Els nyoquis són un tipus de pasta feta a base de patata, per tant són rics en hidrats de carboni, és a dir, energia de lenta assimilació.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
2 patates kennebec
5 tomàquets pebrot
2 jalapeños
2 grans d'all
1 ou
225 g formatge parmesà
100 g farina de blat
15 g mantega
Pasta de tomàquet concentrat
Nou moscada
Anís sec
Vi ranci
Oli d'oliva verge extra
Alfàbrega
Julivert
Orenga
Llorer
Pebre
Sal
PREPARACIÓ
- Bullim dues patates (300 g en total) en aigua que ja haurem salat. Les pelem i les ratllem damunt d'un bol. Hi afegim un rovell d'ou, un polsim de sal, 15 g de mantega i ho integrem bé. Hi afegim 100 g de formatge parmesà ratllat i ho tornem a barrejar. Incorporem a la barreja --a poc a poc, a mesura que la vagi acceptant-- 100 g de farina que tamisarem amb un colador de malla fina. Un cop que la massa ja no s'enganxa, hi ratllem una mica de nou moscada, ho barregem de nou i ja la tindrem.
- Posem una mica de farina a la taula de treball i anem fent xurros amb la massa, com si fos plastilina. De cada xurro en farem els talls dels nyoquis, a la nostra mida. Passem cada nyoqui pel dors d'una forquilla, de manera que ens quedi el característic relleu del nyoqui.
- Per fer la salsa, pelem cinc tomàquets i els tallem a la brunesa. Traiem les llavors de dos bitxos jalapeños i els tallem a rodelles. Laminem dos grans d'all.
- Posem una cassola al foc, hi afegim un raig d'oli i hi fem ballar els alls amb els bitxos. Quan comencen a agafar color, hi aboquem un bon raig d'anís i ho flamegem.
- Quan deixi de fer flama hi afegim una fulla de llorer, pebre i els tomàquets. Ho coem a foc ben fort uns tres minuts.
- Hi afegim un parell de cullerades de pasta de tomàquet concentrat, ho integrem i ho mullem amb un raig de vi ranci. Quan l'alcohol s'ha evaporat, ja tenim la salsa feta.
- Bullim els nyoquis en aigua amb sal i, a mesura que surin, els anem passant a la cassola de la salsa. Ho barregem i hi afegim herbes fresques que tallarem ben menudes: julivert, alfàbrega i orenga. Acabarem amb 125 g de formatge parmesà ratllat per sobre. Ho integrem tot bé.