"Migas" amb botifarra i tomàquet fresc

INGREDIENTS

  • 6 tomàquets carnosos, del tipus pera

    4 botifarres

    1 pa de mig quilo de fa dos o tres dies

    300 g de cansalada viada fresca

    1 cabeça d'alls

    1 cullerada sopera de pebre vermell dolç

    Unes branques de farigola

    Una cullerada de postres de sal

    Oli d'oliva

PREPARACIÓ

  1. Esmicolem bé el pa i el remullem bé. El deixem tota una nit, tapat amb un drap, perquè amari bé l'aigua.
  2. Tallem la cansalada menuda i la fem suar en una olla, a foc mig. Ha de treure gairebé tot el greix. Hi afegim els grans d'all sense pelar. Aboquem el pa esmicolat i remenem, remenem i remenem, sense parar, fins que perdi tota l'aigua. També una mica de sal. Si cal, afegim una mica d'oli.
  3. Fora del foc afegim el pebre vermell.
  4. Fem una creu en la base dels tomàquets i els escaldem en aigua bullint, només 30 segons. Els refresquem immediatament i els pelem. Traiem les llavors i els tallem a dauets.
  5. Fem les botifarres a la planxa. Les tallem i acompanyem les migas i el tomàquet a dauets molt ben amanit amb oli i sal.
Anar al contingut