Losós pod shuboi (Pastís de salmó) - Krasnoyarsk, Sibèria, Rússia

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Àssia Mishina, Alella
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Sense lactosa

INGREDIENTS

  • 1 tros de llom de salmó
  • 5-6 pastanagues
  • 4-5 patates
  • 2 remolatxes cuites
  • 8 ous
  • 1/2 llimona
  • sal i oli

PREPARACIÓ

Uns dies abans heu de preparar el salmó, posant-lo al congelador entre 24 h i 48 h. Després, un cop descongelat, l'heu d'adobar amb una barreja de sal i sucre, en proporció de dues mesures de sal per una de sucre. Procureu que tots els costats del tros de salmó quedin ben coberts d'aquesta barreja. Poseu-lo dins d'un recipient que es pugui tancar i deixeu-lo reposar dins la nevera, com a mínim, un dia.
Prepareu la maionesa posant al got de la batedora un parell d'ous i, més o menys, un got d'oli d'oliva. Espremeu-hi amb els dits la mitja llimona i saleu-ho al vostre gust. Emulsioneu-ho fins que tingueu la maionesa feta. Reserveu-la.
En una cassola amb aigua abundant, feu-hi coure, sense pelar, les patates i les pastanagues. Quan siguin cuites, traieu-les de l'aigua i deixeu-les refredar abans de pelar-les.
Poseu un cassó amb aigua al foc i feu-hi endurir els sis ous restants. Un cops durs, deixeu-los refredar i peleu-los.
Talleu el tros de salmó a bocins petits i aneu-los posant a la base del plat de servir, que quedi ben cobert.
Ratlleu la meitat de les patates per sobre dels trossos de salmó. A sobre, ratlleu-hi la meitat de les pastanagues i, després, tres ous durs i una remolatxa. Cobriu-ho amb unes quantes cullerades de maionesa.
Feu una altra capa del pastís ratllant la resta de patates, pastanagues, ous i remolatxa. Cobriu-ho amb més maionesa i deixeu-ho refredar dins la nevera fins al moment de servir.
 
Anar al contingut