Salmó fumat amb mongetes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas i Gemma Nierga
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El peix blau, com el salmó, és ric en greixos omega 3, imprescindibles per a la salut cardiovascular. S'ha de prendre peix blau unes 3 vegades a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g de filet de salmó
150 g de mongeta tendra
2 grapats de nous
2 grans d'all
1 iogurt grec
1 ou
una cullerada de mostassa de Dijon
sal
pebre
llorer
julivert
llima
oli
alfàbrega
PREPARACIÓ
- Filetegem i tallem 400 g de salmó en 2 porcions.
- Posem en un got pirex 50 g de sal per litre d'aigua. Ho dissolem amb el batedor manual.
- Posem els filets de salmó en un tàper amb l'aigua salada i ho deixem durant 30 minuts a la nevera.
- Aixafem en un morter 2 grapats de nous i una mica de julivert. Ho reservem.
- Posem en un got túrmix un ou, el suc d'una llima, una culleradeta de mostassa de Dijon, un iogurt grec, sal, pebre i oli OVE. Ho emulsionem i ho reservem.
- Encenem la barbacoa i apugem la temperatura al màxim.
- Traiem el salmó del bany i l'eixuguem amb paper absorbent.
- Laminem quatre grans d'all.
- Posem a sobre de cada filet de salmó l'all laminat i una fulla de llorer. Després emboliquem els filets amb una fullola de fumar i lliguem el farcellet amb un cordill.
- Posem a bullir en un pot aigua mineral i un pols de sal.
- Posem els farcells de salmó a la barbacoa i els cremem amb un bufador. Els deixem després a la barbacoa durant 15 minuts a 250º.
- Traiem la cua de 150 g de mongetes i les tallem a tires primes.
- Escaldem les tires de mongeta i les posem en un bol. Hi afegim un raig d'oli i pebre negre.
- Traiem els farcells de salmó de la barbacoa, els desemboliquem i els servim en un plat amb la mongeta a baix, el peix fumat , la maionesa, la picada i unes fulles d'alfàbrega.