Salmó amb maionesa d'alvocat

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La mongeta negra, com la resta de llegums, és rica en proteïnes vegetals i fibra i pobra en greixos. Els llegums s'han d'incloure a la dieta de 2 a 3 cops per setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 filet de salmó salvatge

    1 alvocat

    400 g de mongeta negra

    300 g d'oli d'alvocat

    50 g de sal fina

    1 ou

    1 llima

    1 dit de gingebre ratllat

    1 cullerada de mantega

    caviar cítric

     

     

PREPARACIÓ

  1. Posem en remull a la nevera durant 12 hores 400 grams de mongeta negra.
  2. Posem al foc les mongetes a dins d'una olla exprés i, quan arrenqui el bull, les espantem amb uns quants glaçons de gel. Ho tapem i les deixem bullir durant 20 minuts. Un cop cuites, les deixem reposar 20 minuts més.
  3. Preparem un bany de sal al salmó salvatge amb 50 g de sal fina dissolts en un litre d'aigua. Posem el salmó a dins i l'hi deixem durant 10 minuts.
  4. Pelem i tallem un alvocat i el posem al túrmix.
  5. Hi afegim 300 g d'oli d'alvocat, el suc d'una llima, un ou i un ditet de gingebre ratllat. Ho emulsionem.
  6. Eixuguem el salmó i el posem a la planxa sense oli pel cantó de la pell.
  7. Abaixem el foc i hi afegim una cullerada de mantega per coure el salmó per l'altre cantó.
  8. El servim amb una base de mongetes cuites,  el salmó a sobre, a un cantó la maionesa d'alvocat i, per sobre, hi ratllem una mica de caviar cítric.
Anar al contingut