Salmó amb maionesa d'alvocat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La mongeta negra, com la resta de llegums, és rica en proteïnes vegetals i fibra i pobra en greixos. Els llegums s'han d'incloure a la dieta de 2 a 3 cops per setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 filet de salmó salvatge
1 alvocat
400 g de mongeta negra
300 g d'oli d'alvocat
50 g de sal fina
1 ou
1 llima
1 dit de gingebre ratllat
1 cullerada de mantega
caviar cítric
PREPARACIÓ
- Posem en remull a la nevera durant 12 hores 400 grams de mongeta negra.
- Posem al foc les mongetes a dins d'una olla exprés i, quan arrenqui el bull, les espantem amb uns quants glaçons de gel. Ho tapem i les deixem bullir durant 20 minuts. Un cop cuites, les deixem reposar 20 minuts més.
- Preparem un bany de sal al salmó salvatge amb 50 g de sal fina dissolts en un litre d'aigua. Posem el salmó a dins i l'hi deixem durant 10 minuts.
- Pelem i tallem un alvocat i el posem al túrmix.
- Hi afegim 300 g d'oli d'alvocat, el suc d'una llima, un ou i un ditet de gingebre ratllat. Ho emulsionem.
- Eixuguem el salmó i el posem a la planxa sense oli pel cantó de la pell.
- Abaixem el foc i hi afegim una cullerada de mantega per coure el salmó per l'altre cantó.
- El servim amb una base de mongetes cuites, el salmó a sobre, a un cantó la maionesa d'alvocat i, per sobre, hi ratllem una mica de caviar cítric.