Salmó salvatge ofegat

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    1 kg de salmó salvatge     

    250 ml de brou de verat

    2 alvocats                

    1 bulb de fonoll         

    1 cogombre

    1 llima

    Menta

    Estragó

    Sal

    Pebre negre

    Vinagre Chardonnay

PREPARACIÓ

  1. Tallem a juliana fina 1 bulb de fonoll i el posem a suar en una cassola amb oli OVE.
  2. Traiem de la nevera 400 ml de brou de verat i n'escalfem la meitat en un pot.
  3. Afegim el brou calent a la cassola amb el fonoll.
  4. Pelem i tallem 1 cogombre al llarg i en traiem les llavors. Els tallem amb forma de bastonets i el reservem.
  5. Afegim a la cassola un raig de vinagre Chardonnay i pebre negre. Aturem el foc.
  6. Afegim el cogombre i ho deixem refredar.
  7. Posem encenalls humits sobre les brases d'una barbacoa (ha de ser pot ser petita) i la introduïm al forn (el forn ha d'estar aturat).
  8. Pelem i tallem a macedònia 2 alvocats, hi afegim unes gotes de llima i els posem sobre una safata amb paper sulfurat.
  9. Posem la safata a fumar dins del forn.
  10. Posem en un tàper 50 g de sal/l, la desfem i hi submergim el salmó durant 20 minuts,  a la nevera.
  11. Escalfem la resta del brou de verat.
  12. Posem a escalfar una paella amb una miqueta d'oli.
  13. Traiem del tàper el salmó i l'eixuguem amb paper absorbent.
  14. Marquem el talls de salmó, sempre primer pel cantó de la pell.
  15. Traiem del forn la safata de l'alvocat i el posem en un bol.
  16. Piquem menta i estragó i ho afegim al bol de l'alvocat fumat amb una mica de sal. Ho barregem.
  17. Afegim el brou calent a la paella, la tapem i deixem ofegar el salmó.
  18. Servim el fonoll amb cogombre, l'alvocat i finalment el salmó al damunt.