Salmó amb cols de Brussel·les

  • Programa: Cuines - programa
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    El peix blau, com el salmó, és ric en greixos omega 3, imprescindibles per a la salut cardiovascular. S'ha de menjar peix blau unes 3 vegades a la setmana.

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    800 g de salmó escatat

    400 g de cols de Brussel·les

    10 grans d'all

    2 llimes

    1 llimona

    1 ou

    sal grossa

    sucre

    alfàbrega

    1 cullerada de mantega

    Oli OVE               

PREPARACIÓ

  1. Posem en un bol sal grossa i sucre en proporcions iguals (un tant per tant). En posarem un quilo de cada.
  2. Laminem 10 grans d'all i els afegim en un bol amb la ratlladura de 2 llimes
  3. Tallem mig manat d'alfàbrega i l'afegim al bol. Ho morfim tot plegat.
  4. Omplim la base d'un tàper amb la barreja del bol i hi posem el peix tallat en supremes i descatat. Cobrim amb la resta de sal i sucre i ho deixem reposar 30 minuts a la nevera
  5. Posem 400 g de cols de Brussel·les en un pot amb aigua mineral freda i el portem a ebullició. Tallem la cocció en un bol amb aigua i gel. Repetim l'operació 3 vegades.
  6. Traiem les cols del pot que comença a bullir i les refredem en el bol per última vegada. Ho reservem.
  7. Posem una paella al foc.
  8. Traiem el peix del tàper i el netegem en un bol amb aigua mineral.
  9. Eixuguem el salmó i el posem a la paella pel cantó de la pell.
  10. Tombem el peix i deixem coure per l'altre cantó.
  11. Posem en el got de la batedora un ou, sal, oli OVE, suc de llimona i fulles d'alfàbrega. Ho triturem i ho emulsionem.
  12. Posem al foc una altra paella amb una cullerada de mantega i hi saltem les cols. Ho salpebrem.
  13. Servim la maionesa al plat, les cols i el peix i unes fulles d'alfàbrega per sobre.