Galta de porc lacada

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de porc és rica en proteïnes de bona qualitat, de moderat contingut en greix (si en triem les parts magres), i destaca pel seu contingut de vitamina B12.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 galtes de porc

    1,5 l brou de porc

    500 ml vi negre

    2 porros

    2 pastanagues

    1 branca d'api

    1 pebrot verd tipus italià

    1 bulb de fonoll

    20 g xocolata 85%

    1 gra d'all confitat

    Nous

    Vi ranci

    Clau d'olor

    Nou moscada

    Oli OVE

    Pebre negre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Fem un bany de sal per a 4 galtes de porc amb 1 litre d'aigua i 100 g de sal durant mitja hora. 
  2. Passat aquest temps, assequem les galtes amb un drap net.
  3. Posem una cassola a escalfar amb un raig generós d'oli.
  4. Posem les galtes a la cassola amb el foc viu i deixem que es vagin marcant per les dues bandes.
  5. Tallem a la brunesa 1 pebrot verd italià, 1 branca d'api, 2 pastanagues pelades, 2 porros i 1 bulb de fonoll.
  6. Traiem les galtes del foc i les reservem. A la mateixa cassola hi tirem les verdures tallades i abaixem el foc. Deixem que les verdures vagin suant uns 15 minuts.
  7. Mentrestant, anem escalfant 1,5 litres de brou de porc.  
  8. Un cop tenim els vegetals suats, apugem el foc i deixem que s'enrosseixin.
  9. Un cop rossos, hi tirem un raig de vi ranci per aixecar els sucres.
  10. Posem les 4 galtes a la cassola.
  11. Hi tirem el brou calent i, després, mig litre de vi negre.
  12. Acabem de cobrir les galtes amb aigua.
  13. Deixem que tot plegat faci xup-xup 1 hora i 30 minuts.
  14. Després, apaguem el foc i deixem que reposi 6 hores o una nit.
  15. Tornem a separar les galtes i escalfem les verdures amb el suc.
  16. Colem tota la salsa perquè les verdures deixin anar tot el suc.
  17. Posem les galtes a la cassola i hi afegim la salsa colada.
  18. Si cal, s'hi pot afegir una mica d'aigua.
  19. Ho deixem coure al foc un mínim de 20 minuts.
  20. Fem una picada al morter amb 1 gra d'all confitat, 20 g de xocolata al 85%, 2 claus d'olor, que aixafem a part, nou moscada i pebre negre.
  21. Afegim a la cassola la picada i deixem que es cogui amb les galtes i anem tirant la salsa sobre les galtes perquè es vagin lacant.
  22. Afegim un grapat de nous mal tallades a la cassola i les integrem.
Anar al contingut