Falàfel amb maionesa de safrà

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Actualment els cigrons es consideren un aliment amb proteïna completa; només els falta una mica d'un dels aminoàcids essencials, que segur que es completarà amb els altres ingredients.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 300 g cigrons  

    2 grans d'all  

    2 cebes tendres 

    1 ou 

    1 llimona 

    Coriandre fresc 

    Comí  

    Sal 

    Pebre 

    Caiena molta 

    Oli d'oliva 0,4 

    Oli OVE 

    Farina de cigró  

    Brins de safrà  

    Julivert 

PREPARACIÓ

  1. Posem a hidratar 300 g de cigrons pedrosillano secs amb aigua mineral fins a cobrir-los del tot. Ho duem a la nevera durant 12 hores.  Un cop passat aquest temps, els escorrem, els posem en un bol gros i els triturem. 
  2. Tallem dues cebes tendres i separem la part blanca de la verda. La verda la reservem per al final. Tallem a micro la part blanca i l'afegim al bol. 
  3. Trinxem coriandre i julivert i també ho afegim al bol. 
  4. Pelem dos grans d'all, en traiem els germinats i els ratllem al bol. 
  5. Hi afegim una cullerada de comí, sal, pebre i caiena molta. Ho integrem bé, ho tapem amb un plat i ho duem 30 minuts a la nevera. 
  6. Per fer la maionesa, posem en un got batedor una cullerada comí en pols, un ou, oli d'oliva, un raig de llimona que espremem, brins de safrà i sal. Ho emulsionem. També hi posem julivert trinxat, que integrem amb una llengua. 
  7. Fem boletes amb la pasta del falàfel freda de nevera. Les aplanem una mica. Després les passem per farina de cigró i les fregim en oli ben calent. Les anem deixant a sobre d'un paper absorbent. 
  8. Ho servim amb la part de la ceba verda que hem tallat al principi i amb la maionesa al costat. 
Anar al contingut