Hamburguesa de cigrons amb xiitake

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Cal tenir en compte que les hamburgueses de llegums, com els cigrons, ens aporten proteïnes de bona qualitat i també hidrats de carboni, motiu pel qual s'han de combinar amb verdures o una amanida.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

     

    400 g cigrons Fuentesaúco o Anoia cuits  

    2 grapats de xiitakes deshidratats  

    2 cullerades soperes farina d'arròs  

    2 cullerades soperes sèsam negre  

    1 cullerada de cafè de cardamom en pols  

    1 cullerada sopera  cúrcuma en pols  

    1 cullerada sopera  pebrot espelette en pols  

    1 cullerada sopera tahina 

    1 cogombre  

    1 ou  

    1 llima  

    4 pans d'hamburguesa  

    Enciam  

    Pebre negre  

    Sal  

    Mantega 

    Salsa de soja 

    Vermut blanc 

    Oli OVE 

    Oli OVE suau  

    Sal 

PREPARACIÓ

 

  1. Posem en un pot amb aigua calenta 10 xiitakes hidratats i laminats per deshidratar-los. Els mantindrem en aigua uns 15 minuts. 
  2. Escorrem 400 g de cigrons (si és possible Fuentesaúco) ja bullits. 
  3. Posem els cigrons al got batedor. Ho turbinem. 
  4. Afegim al got batedor: 1 cullerada de cafè de cardamom en pols, 1 cullerada sopera de cúrcuma, una cullerada sopera de pebrot espelette en pols, dues cullerades soperes de farina d'arròs i oli OVE. Ho turbinem. 
  5. Posem la massa resultant a la fusta i la dividim en 4 porcions a les quals donarem forma d'hamburguesa. 
  6. Reservem les hamburgueses en un recipient sobre paper sulfurat i ho portem a la nevera, on ho mantindrem 30 minuts. 
  7. Fem una maionesa amb 1 ou, una cullerada sopera de tahina, la ratlladura d'una llima, el suc de mitja llima i sal. Ho emulsionem amb oli OVE suau. 
  8. Un cop feta la maionesa hi afegim 2 cullerades soperes de sèsam negre. Ho integrem amb una llengua i ho reservem en un recipient. 
  9. Escorrem els xiitakes ja hidratats i els assequem amb paper absorbent. 
  10. Escalfem una paella i hi afegim una miqueta de mantega. Quan tingui temperatura hi aboquem els xiitakes. Ho remenem. 
  11. Apugem el foc i desglacem els xiitakes amb un rajolí de vermut i de salsa de soja. 
  12. Tallem un cogombre a rodelles primes. Les reservem. 
  13. Eixuguem unes fulles d'enciams ja netes. 
  14. Posem en una paella una mica d'oli i l'escalfem. 
  15. Traiem les hamburgueses de la nevera, les enfarinem amb farina d'arròs  i les fregim. Un cop fregides les reservem en un plat amb paper absorbent. 
  16. Tallem el pa, hi posem la maionesa, l'hamburguesa, una mica més de maionesa a sobre de l'hamburguesa, els xiitakes, unes rodelles de cogombre i una mica d'enciam. Ja només queda menjar-se-les!!!! 
Anar al contingut