Anar a la navegació principal

Croquetes de bacallà

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les croquetes són una preparació energètica, rica en hidrats de carboni i proteïnes, per això és ideal combinar-les amb una amanida, que aporti altres nutrients necessaris per completar l'àpat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 morro de bacallà d'uns 500 g

    700 ml de llet

    300 ml de nata 35%

    100 g de mantega

    100 g de midó de blat de moro

    100 g de pell de bacallà

    4 ous

    2 llaunes de fetge de bacallà

    Llorer

    Pebre blanc

    Un gra d'all

    Bastonets (sense gluten)

    Cibulet

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem en un pot 100 g de mantega i la desfem a foc lent separant-ne la proteïna del greix. Ho decantem i ho reservem. (Estem fent un ghee).
  2. Traiem de la nevera un tàper amb 500 g de bacallà dessalat  i en separem les pells. En reservem els talls a la nevera.
  3. Posem les pells del bacallà a dins del pot del ghee i deixem que s'hi aromatitzin durant 30 minuts.
  4. Posem en un pot 300 ml de nata i 700 ml de llet. Hi afegim 1 gra d'all, 1 fulla de llorer i ho portem a ebullició. Ho tapem i ho deixem infusionar durant 30 minuts.
  5. Separem clares i rovells de 2 ous.
  6. Blanquegem els rovells amb les varetes elèctriques afegint-hi 100 g de midó de blat de moro, sal i pebre blanc.
  7. Posem 2 llaunes de fetge de bacallà fumat a dins del pot del ghee i ho triturem (prèviament n'haurem colat el contingut per evitar-ne l'oli).
  8. Barregem a poc a poc el ghee aromatitzat tebi a dins del bol de rovells blanquejats.
  9. Colem la nata-llet infusionada i hi afegim els rovells blanquejats. Ho portem a ebullició tot remenant-ho.
  10. Tallem els lloms de bacallà a trossets molt petits.
  11. Afegim el bacallà tallat a la beixamel. Hi afegim una mica de cibulet. Ho integrem i n'omplim dues mànegues pastisseres. Deixem que es refredi i ho fiquem a la nevera.
  12. Passem per la picadora un grapat de bastonets sense gluten, per fer-ne pa ratllat, i el posem en una safata.
  13. Traiem de la nevera les mànegues amb la massa i en fem una línia que hauria de tenir el gruix de les croquetes. Per això tallarem ampla la boca de les mànegues.
  14. Tallem les línies a mida croqueta.
  15. Passem les croquetes pel circuit de safates (farina, ou, pa ratllat) i les fregim.
  16. Les servim.
Anar al contingut