Bunyols de bacallà i crema de carabassa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Bernat Harster
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Dadà
- Dieta: Per a esportistes
INGREDIENTS
- RECEPTA PER A 4 PERSONES
- PER ALS BUNYOLS
- 150 g de bacallà esqueixat dessalat
- 150 g d'aigua mineral
- 60 g de mantega
- 60 g de farina
- 2 ous
- 1 c/c de sal
- 1 pessic de pebre
- 4 grans d'all
- julivert
- 1/2 l d'oli de girasol
- PER A LA CREMA DE CARBASSA
- 1 kg de carabassa
- 2 cebes de Figueres mitjanes
- 100 g de vi blanc
- 500 g d'aigua mineral
- 100 g de crema de llet
PREPARACIÓ
- Per fer la crema de carbassa, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a dauets.
- Quan estigui transparent, afegiu-hi la carbassa, prèviament pelada i tallada a daus, i deixeu-ho sofregir tot junt durant uns minuts.
- Seguidament, aboqueu-hi el vi blanc. Quan hagi reduït l'alcohol, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho coure durant 30 minuts.
- Després, rectifiqueu-ho de sal i pebre, afegiu-hi la crema de llet, deixeu-ho coure 3 minuts més, retireu-ho del foc i tritureu-ho amb el Túrmix.
- A continuació, poseu el bacallà esqueixat i la mantega en un cassó al foc amb aigua calenta. Quan arrenqui el bull, retireu el bacallà, reserveu-ho i, al mateix cassó, poseu-hi farina i remeneu-ho bé fins que quedi una massa.
- Tot seguit, poseu-hi els ous, barregeu-ho bé, afegiu-hi el bacallà picat i l'all i julivert, també picats i passats per la paella, rectifiqueu-ho de sal i pebre i torneu-ho a barrejar bé.
- Finalment, agafeu boles de massa amb una cullera i fregiu-les en una paella amb oli de gira-sol ben calent.
- I ja per acabar, emplateu la crema i serviu-la acompanyada dels bunyols en un plat a part.