Arròs d'espàrrecs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g d'arròs bomba
1,5 litres de brou de pollastre
2 manats d'espàrrecs
1 gra d'all
2 fulles de fonoll
1 llima
1 gra d'all
safrà
vi ranci
julivert
pebre negre
sal
PREPARACIÓ
- Tallem la part tendra de de manats d'espàrrecs a mida petita i reservem el restant
- Escalfem 1,5 litres de brou en un pot i hi afegim la part dura dels espàrrecs
- Enrossim dins una paella, lespuntes dels espàrrecs fins que quedin al dente i les reservem
- Pelem i laminem un 1 gra d'all
- Posem oli OVE a la paella on courem l'arròs i hi posem l'all per a fer-lo ballar amb l'oli
- Hi afegim 400 g d'arròsi l'enrossim
- Quan l'arròs hagi canviat de color, afegim uns brins de safrà i deixem que s'escalfi un minut
- Hi afegim un raig de vi ranci i fem que s'evapori l'alcohol
- Quan ja no fa olor d'alcohol, hi posem tot el brou calent
- Afegim sal a l'olla i ho removem tot un cop perquè esbarregin els ingredients
- Sense tocar més l'arròs, el deixem coure a foc viu, 13 minuts.
- Mentrestant, tallem el julivert, les dues fulles de fonoll i ungra d'all i ho POSEM en un bol
- Ratllem la pell d'unallima i n'espremem el suc
- Afegim al bolel suc de llima, un raig d'oli OVE, sal i pebre i ho barregem tot fins que estigui integrat i amb una textura rústica
- Passats els 13 minuts apaguem el foc de l'arròs i hi posem les puntes espàrrecs per sobre
- Ho enfornem tot 4minuts a 220º
- Ho servim