Anar a la navegació principal

Arròs d'espàrrecs

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    400 g d'arròs bomba

    1,5 litres de brou de pollastre

    2 manats d'espàrrecs

    1 gra d'all

    2 fulles de fonoll

    1 llima

    1 gra d'all

    safrà

    vi ranci

    julivert

    pebre negre

    sal

PREPARACIÓ

  1. Tallem la part tendra de de manats d'espàrrecs a mida petita i reservem el restant
  2. Escalfem 1,5 litres de brou en un pot i hi afegim la part dura dels espàrrecs
  3. Enrossim dins una paella, lespuntes dels espàrrecs fins que quedin al dente i les reservem
  4. Pelem i laminem un 1 gra d'all
  5. Posem oli OVE a la paella on courem l'arròs i hi posem l'all per a fer-lo ballar amb l'oli
  6. Hi afegim 400 g d'arròsi l'enrossim
  7. Quan l'arròs hagi canviat de color, afegim uns brins de safrà i deixem que s'escalfi un minut
  8. Hi afegim un raig de vi ranci i fem que s'evapori l'alcohol
  9. Quan ja no fa olor d'alcohol, hi posem tot el brou calent
  10. Afegim sal a l'olla i ho removem tot un cop perquè esbarregin els ingredients
  11. Sense tocar més l'arròs, el deixem coure a foc viu, 13 minuts.
  12. Mentrestant, tallem el julivert, les dues fulles de fonoll i ungra d'all i ho POSEM en un bol
  13. Ratllem la pell d'unallima i n'espremem el suc
  14. Afegim al bolel suc de llima, un raig d'oli OVE, sal i pebre i ho barregem tot fins que estigui integrat i amb una textura rústica
  15. Passats els 13 minuts apaguem el foc de l'arròs i hi posem les puntes espàrrecs per sobre
  16. Ho enfornem tot 4minuts a 220º
  17. Ho servim
Anar al contingut