Croquetes d'arròs a la marinera

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'arròs és un aliment molt saciant, ric en hidrats de carboni de lenta assimilació, és a dir, que ens dona energia de llarga durada, ideal per a dies d'activitat intensa.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g arròs a la marinera

    250 g mantega

    40 g formatge grana padano

    16 gambes

    4 ous

    1 mozzarella fresca

    Farina de blat

    Pa ratllat

    Julivert fresc

    Pebre blanc

    Safrà

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Torrem 16 caps de gamba, en una cassola amb un raig d'oli. Els anem esclafant perquè alliberin tota la substància. Hi afegim safrà, pebre blanc i 250 g de mantega, i ho infusionem 20 minuts a foc molt baix. Ho colem aixafant-ho bé i ho posem en un estri tipus glaçonera petita: seran els cors de les nostres croquetes. Ho posem al congelador uns 30 minuts, perquè prengui. Si ho voleu per a altres receptes, mantingueu-ho al congelador i així se us conservarà més bé.
  2. Tallem la mozzarella a una mida menuda i l'aixafem damunt d'un colador perquè deixi anar tot el xerigot.
  3. Batem 2 rovells d'ou i els barregem amb 40 g de formatge grana padano, així com amb unes fulles de julivert tallades ben menudes.
  4. Posem una mica de la nostra mantega de gambes en una paella, i hi escalfem 400 g d'arròs a la marinera que ens hagi sobrat d'un altre dia. Un cop calent, hi afegim la barreja d'ou, i també la mozzarella. Ho integrem bé fins que la mozzarella es desfà. Ho estirem damunt d'una safata i ho deixem refredar 1 hora, tapat, a la nevera.
  5. Ens mullem les mans perquè ens sigui més fàcil de formar les croquetes. Formem les croquetes, hi fem un foradet al mig, on posem el cor de mantega congelat, i els acabem de donar forma. Un cop formades, les deixem mitja hora a la nevera.
  6. Les enfarinem, les passem per 2 ous batuts i finalment per pa ratllat. Les fregim en oli ben calent, i les reservem en paper absorbent. Quan vegeu que el paper ja ha absorbit l'oli, retireu-lo perquè no acabi humitejant les croquetes. 
Anar al contingut