Risotto d'albergínia

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El formatge de Maó, de gust suau i lleugerament salat i àcid, com la majoria de formatges, és ric en calci i en vitamina D, ambdós nutrients interessants per a la salut dels ossosAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    400 g d'arròs bomba

    1.200 ml de brou de pollastre

    150 g de formatge Maó

    120 g de mantega

    3 albergínies

    1 ceba de Figueres

    1 ceba tendra

    1 llimona

    Un  raig de vi ranci

    Sal

    Julivert

    Pebre blanc

PREPARACIÓ

 

  1. Pesem 400 g d'arròs
  2. Netegem l'arròs i el deixem submergit en aigua.
  3. Tallem la ceba de Figueres a la brunesa.
  4. Posem la ceba en una cassola i la fem suar a foc baix.
  5. Canviem l'aigua de l'arròs per continuar-lo rentant.
  6. Tallem la ceba tendra rodelles.
  7. Quan la ceba es comenci a quedar transparent, hi afegim la ceba tendra perquè també suï.
  8. Tallem les albergínies a macedònia i per evitar-ne l'oxidació les deixem submergides en un bol amb aigua, gel, sali una mica de suc de llimona.
  9. Escalfem en un pot 1,2 l de brou de pollastre.
  10. Traiem les albergínies de l'aigua iles enrossim a la cassola on tenim ja enrossides les cebes.
  11. Ratllem 150 g de formatge Maó i els reservem.
  12. Colem l'arròs que teníem en remull.
  13. Afegim l'arròs a la cassola.
  14. Hi afegim un polsim de sal i pebre blanci apugem el foc durant 2 minuts per perlar l'arròs.
  15. Hi afegim pebre blanc i un raig de vi ranci i deixem que s'evapori l'alcohol.
  16. Aboquem a la cassola de l'arròs el brou ja escalfat. Remenem i deixem que arrenqui el bull a foc suau. Ho continuem remenant de tant en tant.
  17. Hi afegim el formatge ratllat remenant-lo suaument amb moviments d'embolcall. Reservem 50 g del formatge per fer-lo servir més tard.
  18. Apaguem el foc i retirem la cassola. Tapem l'arròs i el deixem reposar 2 minuts.
  19. Traiem el drap i hi afegim 120 g de mantega mentre continuem remenant fins que ens lligui i es desfaci.
  20. Servim posant-hi una mica de julivert picat per sobre i la resta del formatge maó que havíem reservat.
Anar al contingut