Arròs amb musclos en conserva

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els musclos destaquen nutricionalment pel seu contingut de iode i de ferro, nutrients essencials per al bon funcionament de l'organisme.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    350 g d'arròs bomba

    2 llaunes musclos en conserva al natural

    800 ml d'aigua

    3 pebrots del piquillo  en conserva

    2 làmines d'alga Kombu

    2 cebes de Figueres      

    2 grans d'all

    1 llimona

    1 ou

    Safrà

    Pebre negre

    Coriandre

    Vinagre de vermut

    Pebre vermell picant

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Posem 800 ml d'aigua en una cassola i fiquem a dins dues cebes tallades a rodelles, la pell d'una llimona, 1 gra d'all i 2 làmines d'alga Kombu.
  2. Expandim en una paella uns brins de safrà i els hi afegim.
  3. Posem al foc la cassola i quan bulli comptem 15 minuts. Un cop passats, la retirem del foc i la deixem reposar 10 minuts més.
  4. Pelem i laminem 1 all i el posem a una paella amb oli OVE i amb el foc al mínim.
  5. A aquesta paella confitem 3 pebrots del piquillo i hi afegim unes voltes de pebre negre. Confitem els pebrots per les dues cares.
  6. Un cop confitats els pebrots, hi afegim a la paella, encara al foc, una mica de pebre vermell fumat picant.
  7. Afegim a la paella el brou de dos llaunes de musclos en conserva naturals (no escabetxats).
  8. Afegim un rajolí de vinagre de vermut i deixem que els pebrots n'agafin tots els gustos.
  9. Passem el contingut de la paella a un got de batedora.
  10. Rentem un cop 350 g d'arròs bomba.
  11. A la mateixa cassola on hem confitat els pebrots, hi afegim una mica més d'oli i perlem l'arròs.
  12. Colem el brou calent i fem l'arròs durant uns 12 minuts.
  13. Un cop el contingut del got de la batedora s'hagi refredat, hi afegim el rovell d'un ou, un bon raig d'oli OVEi ho batem tot per fer-ne una maionesa.
  14. Un cop cuit l'arròs hi afegim els musclos escorreguts, ho retirem del foc i ho deixem reposar uns dos minuts més.
  15. Emplatem l'arròs posant-hi per sobre uns punts de maionesa i unes fulles de coriandre picat.
Anar al contingut