Arròs de sobrassada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La sobrassada és un aliment molt energètic, ric en greix i en proteïnes, destaca per la quantitat de pebre vermell que conté, que hi afegeix vitamina A i carotens.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    350 g arròs bomba

    1.200 ml brou de bacallà

    150 g de bacallà esqueixat

    120 g de sobrassada  de porc negre

    1 gra d'all

    Oli OVE

    Brins de safrà

    Vi ranci

    2 ous

    Sal

    Pebre

    Gotes suc de llimona

    Fonoll

                  

PREPARACIÓ

  1. Fem un brou del cap de bacallà. Cobrim el cap amb un litre i 200 ml d'aigua mineral. Deixem que bulli 25 minuts a foc lent i després deixem que reposi 25 minuts més.
  2. Posem el brou en un pot a escalfar.
  3. Laminem petit un gra d'all.
  4. Posem un raig d'oli OVE en una paella
  5. Netegem, per a treure'n la pols, 350 g d'arròs i els deixem escórrer perquè se'n vagi l'aigua.
  6. Tirem a la paellal'all laminat, l'arròs i 120 g de sobrassada.
  7. Ho rossegem tot junt.
  8. Afegim uns brins de safrà i ho torrem un minut.
  9. Afegim un raig de vi ranci i amb el foc encès, deixem que s'evapori l'alcohol.
  10. Tirem el brou de bacallà bullint a la paella.
  11. Ho removem una mica perquè l'arròs s'escampi bé.
  12. Deixem la paella a foc fort durant 13 minuts.
  13. Mentrestant, fem una maionesa. Posem un ou sencer i el rovell d'un altre ou algot de la batedora .
  14. Posem dins el got de la batedora unes gotes de llimona, sal i pebre.
  15. Anem tirant oliOVE mentre tenim la batedora en marxa a poca velocitat. Fem que la salsa emulsioni.
  16. Posem la maionesa en una màniga.
  17. Si han passat els 13 minuts de l'arròs, apaguem el foc
  18. Traiem el bacallà–dessalat durant 12 hores- de la nevera i l'assequem.
  19. Esqueixem el bacallà
  20. I el posem sobre l'arròs.
  21. Tapem arròs i bacallà amb un drap. Fem que el bacallà es cogui amb aquests dos minuts de repòs amb la calor residual.
  22. Ho deixem reposar dos minuts.
  23. Descobrim l'arròs reposat a la paella, hi posem unes puntes de maionesa amb la màniga i hi afegim fonoll per sobre.
Anar al contingut