Arròs cremós de pollastre i safrà

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'arròs pertany al grup d'aliments rics en hidrats de carboni, que ens donen energia de llarga durada. Es representa a la base de la piràmide alimentària i se'n pot menjar uns 2 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 350 g arròs bomba  

    350 g contracuixa de pollastre  

    50 g formatge cru de vaca curat  

    50 g mantega  

    1,5 l brou de gallina  

    All  

    Oli OVE   

    Pebre blanc  

    Safrà  

    Vi ranci   

    Farigola  

    Cibulet  

    Sal  

PREPARACIÓ

  1. Pelem i laminem un gra d'all, que posem en una cassola al foc amb un raig d'oli. El fem ballar i quan agafi color el traiem.  
  2. Salpebrem amb pebre blanc 350 g de contracuixa de pollastre ja pelada i esbocinada sense os. L'afegim a la cassola i l'enrossim.  
  3. Afegim a la cassola 350 g d'arròs bomba, brins de safrà i un branquilló de farigola. Ho enrossim tot 1 minut.  
  4. A continuació hi aboquem un raig de vi ranci.  
  5. Quan l'alcohol s'ha evaporat, hi posem la meitat del brou de gallina que tenim escalfant-se (750 ml). Ho coem a foc fort 13 minuts. A mesura que l'arròs vagi absorbint líquid, n'hi anirem afegint i remourem delicadament perquè deixi anar el midó.  
  6. Apaguem el foc i deixem reposar 1 minut l'arròs.  
  7. Ratllem 50 g de formatge curat de llet crua de vaca i tallem a daus 50 g de mantega. Ho afegim a la cassola i remenem fins que es lligui.  
  8. Emplatem amb una mica de cibulet tallat menut per sobre.  
Anar al contingut