Croquetes de risotto

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta recepta és molt rica en energia, en greixos i en colesterol. Se n'ha de menjar una porció petita i una amanida verda d'acompanyamentAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    Per fer la pasta

    400 g d'un risotto sobrant

    100 g de maó

    100 g de mozzarella

    60 g de mantega de bolets (que fem)

    2 rovells d'ou

    Julivert

    Safrà

    Per fer la mantega de bolets

     250 g de mantega pomada

    40 g de bolets en pols 

    Pebre blanc

    Mitja nou moscada

    Per arrebossar

     3 ous

    200 g de farina

    300 g de pa sec    

    100 g d'ametlles torrades

     

PREPARACIÓ

  1. Remenem en un bol 250 g de mantega, preferiblement pomada, i 40 g de bolets en pols, un polsim de pebre blanc i mitja nou moscada.
  2. Un cop homogeneïtzada aquesta barreja, fem un rul·lo, la filmem i la porten a refredar a la nevera un mínim de 30 minuts.
  3. Escalfem en una paella 400 g de risotto d'albergínia que ens havia sobrat d'un altre àpat.
  4. En un rovell separem les clares i els rovells de dos ous.
  5. Batem els rovells i els afegim a la cassola de l'arròs amb una mica de julivert tallat finament i una mica de safrà que haurem picat al morter.
  6. Ratllem 100 g de formatge maó semicurat i l'afegim a la cassola.
  7. Tallem 100 g de mozarella i l'afegim a la cassola.
  8. Remenem el contingut de la cassola fins que tot s'integri.
  9. Estirem l'arròs dins un tàper, l'obrim amb una cullera de fusta per que es refredi més fàcilment. Ho deixem a la nevera durant 1 hora i sense tapar.
  10. Amb la massa de mantega de bolets fem uns quants daus petitons.
  11. Ens mullem les mans i donem forma plana a les croquetes amb la massa d'arròs.
  12. Al centre de cada croqueta hi posem un dauet de mantega de bolets. Tanquem la croqueta al voltant del dau, embolcallant-lo.
  13. En una paella posem oli OVE a escalfar.
  14. Piquem 300 g de pa sec i 100 g d'ametlles torrades.
  15. Batem 3 ous en un plat
  16. Posem 200 g de farina en un altre plat.
  17. Arrebossem les croquetes passant-les per farina, ou i la barreja de pa i ametlles torrades.
  18. Fregim les croquetes.
  19. Un cop fregides, les posem en un plat amb paper absorbent.
  20. Ho servim.
Anar al contingut