Arròs amb botifarra i trompetes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les trompetes de la mort són bolets molt gustosos i contenen molt poques calories, ideal per condimentar dietes d'aprimament.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 350 g arròs bomba de Pals

    1 l brou de porc

    2 botifarres crues

    Un terç de botifarra negra

    20 g de trompetes seques

    Brins de safrà

    2 grans d'all

    1 llima

    1 ou

    Vi ranci

    Julivert

    Oli OVE

    Pebre negre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Escalfem un litre de brou de porc a foc suau. Mentre s'escalfa, netegem 20 grams de trompetes de la mort seques deixant-les en remull en un bol amb aigua.
  2. Tallem a rodelles grosses dues botifarres de porc crues mantenint-hi el budell. Tallem a daus petits un terç de botifarra negra i en traiem la pell.
  3. Posem al foc una paella amb un raig d'oli OVE i hi marquem les botifarres. Mentre es van fent, pelem i laminem un gra d'all.
  4. Quan les botifarres estan mig cuites, afegim a la paella el gra d'all i el sofregim una miqueta.
  5. Pesem 350 g d'arròs bomba de Pals, l'incorporem a la paella amb uns brins de safrà i el perlem. Mentre l'estem perlant ho salpebrem.
  6. Hi afegim les trompetes de la mort netes i escorregudes i un raig de vi ranci.
  7. Aboquem el brou ja calent i el distribuïm bé per la paella. Coem a foc mitjà 14 minuts.
  8. Mentre l'arròs es cou, fem un allioli amb un ou, sal, pebre, un gra d'all pelat, el suc i la ratlladura d'una llima i unes fulles de julivert. Ho emulsionem tot amb oli OVE fins a tenir una textura densa. Reservem l'allioli en un biberó.
  9. Quan han passat els 14 minuts de cocció de l'arròs, tanquem el foc, cobrim la paella amb un drap sec i el deixem reposant 4 minuts més.
  10. Afegim un raig d'oli a la paella, punts d'allioli, una mica de farigola fresca i ja el podem servir.
Anar al contingut