Arròs de garota de mar

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Adelf Morales
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cinc Plats, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les garotes es caracteritzen per ser un aliment baix en calories, ric en greixos saludables per el sistema cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per al fumet:
  • 1 tronxo d'api
  • 1 ceba
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 porro
  • 2 pastanagues
  • 2 cullerades de salsa de tomàquet
  • 200 g de cranc
  • 200 g de galeres
  • 1 cap de rap
  • caps de gamba
  • 1 cullerada de pebre vermell en pols
  • 2 l d'aigua
  • oli d'oliva
  • sal
  • Per a la resta:
  • 1 escalunya
  • 400 g d'arròs
  • 1 cullerada de salsa de romesco
  • garotes

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu els alls laminats, la ceba, l'api, el porro i la pastanaga, tot tallat a la juliana.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu les galeres, els crancs i els caps de gamba. Quan estiguin ben daurats, afegiu-los al cassó de les verdures juntament amb la salsa de tomàquet i el pebre vermell i deixeu-ho coure durant 10 minuts. A continuació, cobriu-ho tot amb aigua, poseu-hi el cap de rap, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant una hora i mitja. Després, coleu el fumet i reserveu-lo.

Tot seguit, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu l'escalunya picada. Quan estigui daurada, afegiu-hi l'arròs, deixeu-lo daurar una mica, poseu-hi el fumet i deixeu-ho coure durant 30 minuts. Finalment, afegiu-hi la carn de garota, el romesco i una mica de sal i deixeu-ho coure un parell de minuts.

I ja per acabar, emplateu l'arròs amb la carn de garota.
Anar al contingut