Arròs de garota de mar
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Adelf Morales
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cinc Plats, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
Les garotes es caracteritzen per ser un aliment baix en calories, ric en greixos saludables per el sistema cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per al fumet:
- 1 tronxo d'api
- 1 ceba
- 1 cabeça d'alls
- 1 porro
- 2 pastanagues
- 2 cullerades de salsa de tomàquet
- 200 g de cranc
- 200 g de galeres
- 1 cap de rap
- caps de gamba
- 1 cullerada de pebre vermell en pols
- 2 l d'aigua
- oli d'oliva
- sal
- Per a la resta:
- 1 escalunya
- 400 g d'arròs
- 1 cullerada de salsa de romesco
- garotes
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu els alls laminats, la ceba, l'api, el porro i la pastanaga, tot tallat a la juliana.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu les galeres, els crancs i els caps de gamba. Quan estiguin ben daurats, afegiu-los al cassó de les verdures juntament amb la salsa de tomàquet i el pebre vermell i deixeu-ho coure durant 10 minuts. A continuació, cobriu-ho tot amb aigua, poseu-hi el cap de rap, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant una hora i mitja. Després, coleu el fumet i reserveu-lo.
Tot seguit, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu l'escalunya picada. Quan estigui daurada, afegiu-hi l'arròs, deixeu-lo daurar una mica, poseu-hi el fumet i deixeu-ho coure durant 30 minuts. Finalment, afegiu-hi la carn de garota, el romesco i una mica de sal i deixeu-ho coure un parell de minuts.
I ja per acabar, emplateu l'arròs amb la carn de garota.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu les galeres, els crancs i els caps de gamba. Quan estiguin ben daurats, afegiu-los al cassó de les verdures juntament amb la salsa de tomàquet i el pebre vermell i deixeu-ho coure durant 10 minuts. A continuació, cobriu-ho tot amb aigua, poseu-hi el cap de rap, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant una hora i mitja. Després, coleu el fumet i reserveu-lo.
Tot seguit, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu l'escalunya picada. Quan estigui daurada, afegiu-hi l'arròs, deixeu-lo daurar una mica, poseu-hi el fumet i deixeu-ho coure durant 30 minuts. Finalment, afegiu-hi la carn de garota, el romesco i una mica de sal i deixeu-ho coure un parell de minuts.
I ja per acabar, emplateu l'arròs amb la carn de garota.