Arròs de gambes a la planxa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Herrera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Manairó, Barcelona
INGREDIENTS
- 350 g d'arròs bomba
- 250 g de ceba
- 2 grans d'all
- 4 gambes fresques
- 1/2 manat de julivert
- 100 g de cap i pota bullida
- 1 tassa d'oli d'oliva verge
- 150 g de tomàquets madurs
- sal
- sal Maldon
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada a foc molt suau fins que quedi ben caramellitzada.
A continuació, afegiu-hi el tomàquet picat i deixeu-ho coure tot durant mitja hora més.
Seguidament, poseu-hi el cap i pota tallat a daus i l'arròs. Quan estigui ben ros afegiu-hi l'aigua, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure.
Mentrestant, en una planxa amb una mica d'oli i sal Maldon salteu les cues de gamba pelades i els caps de les gambes.
Tot seguit, agafeu els caps, poseu-los en un bol i aixafeu-los per treure'n tot el suc.
Finalment, en un altre bol, poseu-hi l'arròs i el suc dels caps i remeneu-ho tot bé.
Per fer l'oli d'all i julivert, poseu en un bol l'all picat, el julivert picat i l'oli i remeneu-ho bé amb una forquilla.
I ja per acabar, emplateu l'arròs al centre del plat, poseu-hi les cues de gamba a sobre i salseu-ho tot amb l'oli d'all i julivert.
A continuació, afegiu-hi el tomàquet picat i deixeu-ho coure tot durant mitja hora més.
Seguidament, poseu-hi el cap i pota tallat a daus i l'arròs. Quan estigui ben ros afegiu-hi l'aigua, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure.
Mentrestant, en una planxa amb una mica d'oli i sal Maldon salteu les cues de gamba pelades i els caps de les gambes.
Tot seguit, agafeu els caps, poseu-los en un bol i aixafeu-los per treure'n tot el suc.
Finalment, en un altre bol, poseu-hi l'arròs i el suc dels caps i remeneu-ho tot bé.
Per fer l'oli d'all i julivert, poseu en un bol l'all picat, el julivert picat i l'oli i remeneu-ho bé amb una forquilla.
I ja per acabar, emplateu l'arròs al centre del plat, poseu-hi les cues de gamba a sobre i salseu-ho tot amb l'oli d'all i julivert.