Arròs de costella i salsitxa

  • Programa: Cuines - programa
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els xampinyons, i els bolets en general, són uns aliments amb molt baixa aportació calòrica, de proteïnes i de greixos, ja que estan compostos d'un 90% d'aigua. En destaquem el contingut en minerals com el seleni, el fòsfor, el magnesi i el potassi.

INGREDIENTS

  • 400 g d'arròs     

    250 g de costella de porc     

    200 g de sofregit

    6 salsitxes   

    1,5 l de brou de pollastre

    una safata de xampinyons portobelo    

    10 ametlles

    10 avellanes

    oli OVE

    julivert

    suc de llimona

PREPARACIÓ

  1. Posem 400 g d'arròs  en un colador en remull dins d'un bol amb aigua mineral per treure una part del midó de l'arròs.
  2. Enrossim 250 g de costella de porc en una cassola amb oli OVE.  Ho reservem en un bol.
  3. Retirem la costella i hi afegim 6 salsitxes tallades a trossos. Les reservem al mateix bol de les costelles.
  4. Retirem les salsitxes i hi afegim 1 safata de xampinyons portobello tallats a quarts. Els reservem al bol de les costelles i de les salsitxes.
  5. Ho barregem tot a la cassola i anem a buscar un sofregit ja fet a la nevera.
  6. Posem 200 g de sofregit a la cassola i ho remenem.
  7.  Escalfem en un pot 1,5 l de brou de pollastre.
  8. Traiem l'arròs del remull i el perlem a la cassola. El salem.
  9. Hi afegim el brou calent, ho remenem i ho deixem bullir durant 17 minuts.
  10. Triturem en una picadora 10 avellanes i 10 ametlles torrades, unes fulles de julivert i suc de llimona.
  11. Afegim la picada a l'arròs quan tingui 12 minuts de cocció i ho deixem coure 5 minuts més. Aturem el foc. Tapem la cassola amb un drap i ho deixem en repòs 2 minuts més fora del foc.
  12. Ho Servim amb julivert per sobre.