Arròs amb gambes de platja
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Víctor Quintillà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Lluerna, Santa Coloma de Gramenet
INGREDIENTS
- 20 caps de gamba
- 2 grans d'all
- 3 tomàquets
- 1 manat de julivert
- 1 copa de vi blanc
- 1 cullerada de sofregit
- 320 g d'arròs Carnaroli o Bomba
- 8 gambes de platja grosses
- oli d'oliva i sal
PREPARACIÓ
Per fer la picada, poseu en un bol els tomàquets, l'all, el vi blanc i el julivert i tritureu-ho tot amb el túrmix.
A continuació, en una cassola amb una mica d'oli, salteu els caps de les gambes. Quan estiguin daurats, afegiu-hi la picada, el sofregit i mig litre d'aigua, i deixeu-ho coure tot junt durant mitja hora.
Després, tritureu-ho tot amb el túrmix i coleu-ho.
Tot seguit, en un cassó amb una mica d'oli, salteu l'arròs.
Quan estigui dauradet, afegiu-hi el brou de mica en mica i deixeu-ho coure tot junt a foc suau.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu les gambes, pelades i salades.
I ja per acabar, emplateu l'arròs i poseu-hi les gambes a sobre.
A continuació, en una cassola amb una mica d'oli, salteu els caps de les gambes. Quan estiguin daurats, afegiu-hi la picada, el sofregit i mig litre d'aigua, i deixeu-ho coure tot junt durant mitja hora.
Després, tritureu-ho tot amb el túrmix i coleu-ho.
Tot seguit, en un cassó amb una mica d'oli, salteu l'arròs.
Quan estigui dauradet, afegiu-hi el brou de mica en mica i deixeu-ho coure tot junt a foc suau.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu les gambes, pelades i salades.
I ja per acabar, emplateu l'arròs i poseu-hi les gambes a sobre.