Arròs amb gambes de platja

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Víctor Quintillà
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Lluerna, Santa Coloma de Gramenet

INGREDIENTS

  • 20 caps de gamba
  • 2 grans d'all
  • 3 tomàquets
  • 1 manat de julivert
  • 1 copa de vi blanc
  • 1 cullerada de sofregit
  • 320 g d'arròs Carnaroli o Bomba
  • 8 gambes de platja grosses
  • oli d'oliva i sal

PREPARACIÓ

Per fer la picada, poseu en un bol els tomàquets, l'all, el vi blanc i el julivert i tritureu-ho tot amb el túrmix.

A continuació, en una cassola amb una mica d'oli, salteu els caps de les gambes. Quan estiguin daurats, afegiu-hi la picada, el sofregit i mig litre d'aigua, i deixeu-ho coure tot junt durant mitja hora.

Després, tritureu-ho tot amb el túrmix i coleu-ho.

Tot seguit, en un cassó amb una mica d'oli, salteu l'arròs.

Quan estigui dauradet, afegiu-hi el brou de mica en mica i deixeu-ho coure tot junt a foc suau.

Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu les gambes, pelades i salades.

I ja per acabar, emplateu l'arròs i poseu-hi les gambes a sobre.
Anar al contingut