Arròs amb anxoves

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquest és un plat energètic, ideal per a dies d'activitat intensa, i cal acompanyar-lo d'una bona amanida verdaAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    400 g arròs Bahia

    750 ml brou de porc

    120 g cansalada (tallada fina)

    4 anxoves

    4 tomàquets de penjar

    1 gra d'all

    1 raig  de vi ranci

    Llimona en salaó

    Llet

    Farigola

    Pebre negre

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Rentem les anxoves en salaó, els traiem la sal i les espines.
  2. Posem els filets d'anxova en un recipient amb aigua per dessalar-les i hidratar-les. Amb uns 10 minuts en tindrem prou.
  3. Per altra banda, posem les espines en un recipient amb llet per blanquejar-les. En aquesta recepta no llencem ni les espines.
  4. Traiem les anxoves, un cop dessalades i hidratades, les eixuguem i les posem en un recipient amb oli OVE. Les reservem.
  5. Tallem a rodelles una llimona en salaó. La dessalem una mica en un recipient amb aigua que taparem.
  6. Assequem les espines amb paper absorbent, les fregim i les reservem a sobre de més paper absorbent.
  7. Agafem 4 tomàquets de penjar i en colem la polpa per treure'ls les llavors. Ho reservem.
  8. Perlem en una paella 400 g d'arròs que prèviament hem rentat un cop.
  9. Quan estigui perlat hi aboquem el tomàquet ratllat i esperem que s'evapori l'aigua de vegetació. Llavors hi afegim un rajolí de vi ranci, una mica de farigola i una mica de colatura d'anxoves. Ho integrem tot.
  10. Hi afegim el brou prèviament escalfat i deixem coure l'arròs durant 10 minuts.
  11. Traiem les rodelles de llimona del recipient amb aigua, les eixuguem amb paper absorbent i les disposem a sobre de l'arròs.
  12. Portem l'arròs al forn per fer-li una segona cocció a 250º durant 4 minuts.
  13. Traiem l'arròs del forn i el deixem reposar uns dos minuts tapat amb un drap humit.
  14. Traiem el drap i posem damunt l'arròs les espines fregides, la cansalada i les anxoves. Ja ho tenim!!!!!

 

Anar al contingut