Arròs a la cassola

  • Programa: Manduka
  • Cuiner: Paula Alòs
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 400 g arròs

    300 g pollastre trossejat

    150 g costella de porc tallada a trossets

    2 calamars mitjans

    200 g musclos

    4 llagostins

    1 ceba gran

    75 g  pebrot vermell

    75 g pebrot verd

    2 tomàquets madurs

    Un grapat de pèsols

    2 grans d'all

    1,2 l d'aigua o brou

    Oli d'oliva verge

    Uns brins de safrà

    Sal i pebre

PREPARACIÓ

  1. Agafem el pollastre trossejat a trossos petits ( ja el tindrem trossejat. Això els costaria bastant. Que el comprin així ).  Salpebreu la costella i el pollastre.
  2. En una cassola amb oli, fregiu la carn a foc mitjà fins que sigui ben rossa. Retireu-ho amb unes pinces.
  3. Afegiu un raig d'oli i daureu els llagostins durant un minut. Retireu-ho i reserveu-ho tot plegat.
  4. Poseu el brou a escalfar en un cassó.
  5.  Per fer el sofregit, peleu la ceba, talleu-la per la meitat i ratlleu-la amb un ratllador al damunt d'un plat fondo.
  6. Peleu els alls i piqueu-los amb un ganivet.
  7. Renteu els pebrots, disposeu-los al damunt de la taula de tall i talleu-los a tires. Talleu tires ben primes procurant que no se us desmunti i, tot seguit, piqueu-los en sentit invers amb un ganivet.
  8. A la mateixa cassola, amb un raig d'oli d'oliva, afegiu l'all, la ceba i el pebrot, poseu un polsim de sal, pebre i remeneu-ho. Sofregiu-ho tot plegat a foc mitjà durant 10-15 minuts. Si veieu que se us comença a cremar, abaixeu el foc i afegiu unes gotes d'aigua per afavorir que es cogui tot més uniforme.
  9. Renteu els tomàquets i talleu-los per la meitat. Ratlleu-los de la mateixa manera que la ceba.
  10. Afegiu el tomàquet ratllat, remeneu-ho i ho deixeu coure a foc molt suau durant 10 minuts més. Deixeu fer un sofregit ben concentrat a la mateixa cassola.
  11. Netegeu, buideu i renteu els calamars. Estireu-lo al damunt de la taula de tall i piqueu-lo a dauets. Afegiu-lo a la cassola, remeneu i deixeu-ho coure lentament uns minuts més fins que sigui tendre.
  12. Poseu-ho a punt de sal i pebre. Afegiu altre cop la carn i l'arròs. Remeneu-ho i ho sofregiu durant un parell de minuts i poseu el brou ben calent.
  13. Afegim els brins de safrà i remenem.
  14. Feu-ho bullir uns 15 minuts a foc mitjà. Gairebé al final de cocció, afegiu els pèsols, els llagostins i els musclos.
  15. Rectifiqueu-ho de sal. Deixeu-ho reposar un parell de minuts i serviu-ho. 

 

OBERVACIONS

  • Si veieu que hi falta líquid, n'hi aneu afegint una mica més procurant que estigui calent.
  • Podeu utilitzar brou de peix, d'au o verdures.
  • Podeu variar els ingredients. Per exemple: conill en lloc de pollastre, sèpia en lloc de calamar, cloïsses en lloc de musclos...
  • Hi ha qui li tira una picada d'all i julivert al final.
  • És molt important que l'arròs reposi uns minuts abans de ser servit.
  • És important anar provant les coses mentre es van fent. Així, vas prenent la mesura i el criteri del gust de les elaboracions.
  • És una recepta molt completa, ja que combina verdures (del sofregit), carn i marisc (conill, porc, calamars, musclos i llagostins), llegums (els pèsols) i cereals (l'arròs). Aquesta combinació d'ingredients fa d'aquesta elaboració un plat que podem consumir com a únic, el qual podem acompanyar amb un got d'aigua i una fruita o d'un làctic com a postres.
Anar al contingut