Amanida de patata i pollastre

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La mostassa, una espècie de gust fort i picant, en ressalta la quantitat de potassi, fòsfor, calci i seleni així com de vitamina C i greixos omega 3Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

  •  

     800 g de patata monalisa  

    2 cebes vermelles  

    1 branca d'api  

    1 pit de pollastre  

    1 ou  

    200 g de mostassa Dijon  

    1 manat d'estragó  

    1 manat d'alfàbrega  

    5 cogombrets frescos  

    Comí en pols  

    1 llima  

    Anet  

    Oli OVE  

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Posem en un tàper un pit de pollastre, una cullerada de comí en pols i un raig d'oli, i untem bé pollastre. Tapem el tàper i deixem que el pollastre es marini durant 12 hores. 
  2. Posem a bullir un pot amb aigua i hi tirem un manat d'estragó net i un manat d'alfàbrega neta i desfullada.   
  3. Els deixem a l'aigua 10 segons i després els submergim en un bol amb aigua i gel per parar-ne la cocció.  
  4. Traiem les herbes de l'aigua freda i les eixuguem. Les tirem a un got de batedora. Hi afegim 200 g de mostassa de Dijon. Ho triturem lleugerament i ho reservem en un pot de vidre a la nevera.  
  5. Passat el temps de marinat del pollastre, comencem a preparar 800 g de patates monalisa. Les pelem i tallem a mida de mossegada i les posem en un pot amb aigua bullint i sal. TENIM 800 g de patata monalisa petita neta.  
  6. Traiem el pit de pollastre de la nevera i també el posem a l'olla. Deixem que tot plegat bulli 13 minuts. 
  7. Passat aquest temps, escorrem les patates i les posem en una safata perquè es refredin. 
  8. En traiem el pit de pollastre i fem el mateix.   
  9. Tallem a daus dues cebes vermelles i les posem en un bol amb aigua i gel uns 2 minuts perquè perdin una mica de fortor. 
  10. Posem al got batedor 1 ou, el suc de ¿ llima, unes quantes fulles d'anet netes i una cullerada sopera de la mostassa d'estragó i alfàbrega que tenim a la nevera. Hi afegim sal i força oli OVE. Fem la maionesa emulsionant-ho lentament amb el braç elèctric mentre hi afegim oli.  
  11. Escorrem la ceba i la posem al bol on servirem l'amanida. 
  12. Tallem a rodelles 1 branca d'api neta i l'afegim al bol.  
  13. Tallem per la meitat 5 cogombrets frescos nets. Els afegim al bol.  
  14. Esfilagarsem el pit de pollastre cuit i el posem al bol. Ho integrem tot.  
  15. Afegim les patates temperades al bol. 
  16. Afegim la maionesa al bol i ho integrem.
Anar al contingut