Amanida de patata i pollastre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La mostassa, una espècie de gust fort i picant, en ressalta la quantitat de potassi, fòsfor, calci i seleni així com de vitamina C i greixos omega 3Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
-
800 g de patata monalisa
2 cebes vermelles
1 branca d'api
1 pit de pollastre
1 ou
200 g de mostassa Dijon
1 manat d'estragó
1 manat d'alfàbrega
5 cogombrets frescos
Comí en pols
1 llima
Anet
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Posem en un tàper un pit de pollastre, una cullerada de comí en pols i un raig d'oli, i untem bé pollastre. Tapem el tàper i deixem que el pollastre es marini durant 12 hores.
- Posem a bullir un pot amb aigua i hi tirem un manat d'estragó net i un manat d'alfàbrega neta i desfullada.
- Els deixem a l'aigua 10 segons i després els submergim en un bol amb aigua i gel per parar-ne la cocció.
- Traiem les herbes de l'aigua freda i les eixuguem. Les tirem a un got de batedora. Hi afegim 200 g de mostassa de Dijon. Ho triturem lleugerament i ho reservem en un pot de vidre a la nevera.
- Passat el temps de marinat del pollastre, comencem a preparar 800 g de patates monalisa. Les pelem i tallem a mida de mossegada i les posem en un pot amb aigua bullint i sal. TENIM 800 g de patata monalisa petita neta.
- Traiem el pit de pollastre de la nevera i també el posem a l'olla. Deixem que tot plegat bulli 13 minuts.
- Passat aquest temps, escorrem les patates i les posem en una safata perquè es refredin.
- En traiem el pit de pollastre i fem el mateix.
- Tallem a daus dues cebes vermelles i les posem en un bol amb aigua i gel uns 2 minuts perquè perdin una mica de fortor.
- Posem al got batedor 1 ou, el suc de ¿ llima, unes quantes fulles d'anet netes i una cullerada sopera de la mostassa d'estragó i alfàbrega que tenim a la nevera. Hi afegim sal i força oli OVE. Fem la maionesa emulsionant-ho lentament amb el braç elèctric mentre hi afegim oli.
- Escorrem la ceba i la posem al bol on servirem l'amanida.
- Tallem a rodelles 1 branca d'api neta i l'afegim al bol.
- Tallem per la meitat 5 cogombrets frescos nets. Els afegim al bol.
- Esfilagarsem el pit de pollastre cuit i el posem al bol. Ho integrem tot.
- Afegim les patates temperades al bol.
- Afegim la maionesa al bol i ho integrem.