Amanida alemanya

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La maionesa casolana és ideal, ja que hi evitarem els additius, midons i olis pocs saludables, tot i que cal consumir-la en el mateix moment i hem de vigilar molt a l'hora de manipular els ous.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 850 g de patates monalisa         

    80 g nata 35%

    12 cebetes avinagrades

    6 raves

    3 botifarres (450 g)    

    6 cogombrets avinagrats

    3 cullerades de tàperes

    2 ous

    1 gra d'all

    1 llimona

    1 llima

    1 cullerada de cafè de mostassa Dijon

    1 ceba tendra

    sal

    pebre blanc

    fulles de fonoll

    colitx              

    oli OVE

PREPARACIÓ

  1. En una olla amb aigua mineral i sal posem a bullir 850 g de patates monalisa amb pell durant 30/35 minuts.
  2. Posem 1 gra d'all pelat en un pot i l'escaldem 3 vegades, tallant-t'hi la cocció en un bol amb aigua i gel. Traiem el germinat i el reservem.
  3. En un got túrmix posem 2 ous,  80 g de nata 35%,  l'all escaldat, sal, el suc d'una llimona, una culleradeta de cafè de mostassa de Dijon, pebre blanc i oli OVE. Ho emulsionem.
  4. Coem a foc suau 3 botifarres en una planxa sense arribar a coure-les totalment i les deixem reposar 30 minuts embolicades amb paper sulfurat i d'alumini (aquí s'acabaran de coure).
  5. Traiem de la cassola les patates ja bullides i les deixem reposar 30 minuts embolicades amb paper de plata.
  6. Tallem a brunesa la part blanca d'una ceba tendra i a rodelles la part verda. Ho posem en un bol gran.
  7. Tallem a microbrunesa 8 cogombrets en vinagre. Els afegim al bol juntament amb 12 cebetes avinagrades senceres.
  8. Tallem a rodelles  6 raves. Les afegim al bol.
  9. Desemboliquem, pelem i tallem a mida mossegada les patates i les afegim al bol.
  10. Desemboliquem i tallem a rodelles la botifarra i l'afegim al bol.
  11. Afegim 3 cullerades de tàperes.
  12. Afegim la maionesa i ratllem una llima per sobre. Ho remenem suaument.
  13. Piquem unes fulles de fonoll i de colitx.
  14. Servim l'amanida amb les fulles de fonoll i colitx per sobre.
Anar al contingut