6 de juliol: Dia Internacional del Petó (robat però consentit)

33 petons (que no pots oblidar) de les sèries de TV3

El 6 de juliol se celebra el Dia Internacional del Petó (robat però consentit) i una cosa és innegable: a la gran majoria dels humans ens agrada fer petons i que ens en facin. Però no tots són iguals ni tenen el mateix significat. Repassem 33 dels petons més memorables de les últimes sèries de TV3.

Meritxell Subirós

Des dels que compleixen una funció cordial i cultural en un esdeveniment social fins al romàntic i apassionat, els antropòlegs no es posen d'acord en l'origen d'aquest acte afectiu. Hi ha antropòlegs que defensen que petonejar prové del fet ancestral de passar el menjar d'una boca a l'altra, mentre que d'altres creuen que és un acte totalment instintiu i intuïtiu. La primera teoria topa amb el cas que comunitats indígenes que practiquen l'acte de passar el menjar de pares a fills a través de la masticació no es fan petons com a manifestació social.

Cada vegada que fem un petó, coordinem un total de 34 músculs facials i produïm oxitocina, endorfina i dopamina que generen felicitat, plaer i bon humor. Fer petons redueix la pressió arterial, el colesterol, crema calories, disminueix l'estrès i l'ansietat. I, per sobre de tot, serveix com a baròmetre de comptabilitat sexual.

L'atracció que ens provoca una persona ens desperta el desig biològic d'acostar-nos-hi i menjar-nos-la a petons. L'anhel pot ser tan potent que es pot arribar a perdre la gana, la son i la concentració, fins al punt de sentir-nos malalts d'amor. Aquesta manera de crear vincles no és únic dels humans. Els primats i els animals també ho fan quan es llepen, s'oloren, es freguen amb les antenes o s'amanyaguen entre ells.

El petó més llarg del món té el rècord marcat en 58.35.58 hores, però, quants petons fem al dia? El més gran receptor de petons d'avui dia és, sense cap mena de dubte, el WhatsApp. Qualsevol missatge és una peça potencial a ser petonejada i, sovint, diverses vegades. Ho acabem petonejant tot. I això ens porta a preguntar-nos si, quan arribem a casa, som tan petoners amb la nostra parella o els fills com ho som a les xarxes socials. Fem prou petons al llarg del dia? Quants petons són suficients? Ens estem oblidant de fer petons pell amb pell?

Petons que es fan virals

Aquests dies, s'han fet virals unes imatges on dos ciclistes es feien un petó en plena cursa. Guy Sagiv, corredor de l'Israel Cycling Academy, anava escapat camí del seu tercer campionat nacional i es va trobar amb la seva parella, Omer Shapira, que encapçalava també la prova femenina. Va posar-se a la seva alçada i li va fer un petó. Hi ha qui ja ha qualificat aquesta escena com el moment més romàntic de la història del ciclisme.

Hi ha petons que són una obra d'art, com el mosaic de Joan Fontcoberta; n'hi ha petons històrics, com el que va immortalitzar el fotògraf Alfred Eisenstaedt entre una infermera i un marine a Times Square el 1945; i d'altres petons que són productes de màrqueting, com la campanya "first kiss" que mostrava les reaccions davant del primer petó entre dos desconeguts (amb paròdia del "Polònia" inclosa).

La tècnica d'un bon apropament és bàsic, perquè tant si és un petit contacte labial com un desficiós petó de rosca, cada acció amaga una informació específica que cal interpretar correctament si no es vol sortir escaldat.

Petons de pel·lícula (o de sèrie de TV3)

En el Dia Internacional del Petó Robat (el 6 de juliol) o el Dia Internacional del Petó (el 13 d'abril), només una excusa per fer un repàs per grans petons apareguts a les sèries més recents de TV3. Els has reconegut tots?

  1. "Ja trigava": típic petó que s'ha fet esperar, sovint després de mirades intenses des de feia dies.
  2. "Gomet": els llavis es pressionen fortament com si estiguessin enganxats amb pega. Els ulls tancats denoten passió. Atracció sexual garantida.
  3. "Ups!": petó curt, que implica estima, però que es fa per ressaltar l'amistat i la comprensió de l'altre. No és un bon moment per proposar cap tipus de relació més enllà de prendre una copa o un cafè.
  4. "Plis-plas": petó inclinat curt i ràpid a la galta que es fa quan s'arriba a casa o quan es marxa. No té cap connotació sexual.
  5. "Traca passional": sèrie de petons curts i seguits com si es tractés d'una traca, acompanyada d'un frenesí sexual incontenible.
  6. "Moix": petó sense retrets, els amants saben que la fi està a prop i recorden temps passats millors. Atracció sexual molt baixa o nul·la almenys per una part dels membres. No passar a l'acció en cap cas.
  7. "Tot teu": petó apassionat amb els braços enrere, com qui es lliura a l'altre de forma incondicional.
  8. "Enganxat": petó apassionat amb els dos cossos agafant-se l'un a l'altre, encastats contra una paret. Moment òptim per fer el pas cap a la relació sexual.
  9. "Tres bandes": col·lecció de petons que arriben de totes bandes, entre tres persones. Molt bona predisposició per triomfar sexualment.
  10. "Peixet": petó amb la boca oberta fent els moviments de llavis dels peixos quan respiren sota aigua. La relació sexual gairebé assegurada.
  11. "Torçat": petó fet amb els caps torçats. Bon començament per a una relació.
  12. "Frontal apassionat": petó fet frontalment amb passió i frenesí. Les oxitocines, endorfines i dopamines estan al seu punt més àlgid.
  13. "Agafa caps": petó que s'acompanya agafant el cap de l'amant amb la mà. Moment dolç de comiat. No és oportú enredar-se en voler iniciar cap mena de relació en aquest moment.
  14. "Rosca improvisada": petó de rosca que apareix de cop per part de la parella mentre estaves a punt de fer una altra cosa (el cafè, per exemple) Pot desencadenar tota mena de moments.
  15. "Submarí": petó llarg mentre et submergeixes... sota els llençols.
  16. "Espirituós": petó amb gust de beguda alcohòlica.
  17. "Clàssic": petó estàndard, per qui domina la situació. Tot de cara per a una bona relació.
  18. "Estrena't": petó de novell, fet amb no gaire pràctica. Esperar que et convidin a l'acció.
  19. "Refinat": petó delicat, molt pensat i fet amb molta cura. Bones perspectives.
  20. "Dues bandes": petons que arriben de dues bandes. De vegades pot ser simplement d'amistat, de vegades pot tenir altres implicacions.
  21. "Petó amb volta", petó romàntic mentre et fan voltar. Et dóna la sensació de ser dins d'una pel·lícula. Sovint se't dispara una música romàntica al cap, per acompanyar. Tot de cara per a una relació exitosa.
  22. "Ventosa": petó embafador amb soroll de ventosa. Tot fa pensar que no serà l'últim.
  23. "Envestida múltiple", sèrie de petons que fa un dels membres mentre s'abraona sobre l'altre. Gran desig per part d'un dels membres.
  24. "Brodat als llavis": petonet fet amb suma delicadesa a l'espera de com reacciona l'altra persona, que s'ha quedat una mica sorpresa.
  25. "Pole position": un dels amants obre la porta i es tira als braços de l'altre que l'espera a la porta d'entrada, en "pole position". Molt bona predisposició.
  26. "Perruquer": petó que et fan mentre et pentinen els cabells. No queda clar com acaba la relació.
  27. "Xarrup als llavis": petó dolç i divertit en forma de xarrup. Portes obertes per a una relació fructificant.
  28. "Blancaneu": petó fet amb gran mestria que porta al desmai momentani de la parella. Deixa un bon record per a una trobada futura.
  29. "Persiana": petó que porta que els amants tirin cap avall.
  30. "Bec": petó curt als llavis sense més implicació sexual.
  31. "Cine mut": petonejar la parella mentre estàs intentant endevinar què t'està dient un company amb gestos. No s'ha d'anar més enllà sense abans entendre el missatge.
  32. "Sibarita": petó fet a l'estil dels grans seductors i seductores de Hollywood. Molt bon inici per a una relació plena.
  33. "Coulant": petó melós sobre el llit. Situació òptima.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut