EL DOCUMENTAL

"El documental" estrena divendres "Antoni Negri: Una revolta que no s'acaba mai"

"El documental" ens portarà a conèixer divendres un retrat d'un dels personatges més controvertits del segle XX-XXI.

"El documental" de divendres al 33 presenta "Antonio Negri: una revolta que no s'acaba mai", una obra del 2004 de factura alemanya (Gebrueder Beetz Filmproduktion), dirigida per Alexandra Weltz i Andreas Pichler.

Pocs intel·lectuals europeus han inspirat tanta admiració i tant odi, tants elogis i tants retrets com Antonio Negri. Pocs han tingut tantes alteracions, tants canvis, al llarg de la vida.

Antonio Negri és un professor universitari, un filòsof, un militant, un presoner, un refugiat, un enemic de l'estat i avui una de les veus crítiques del moviment globalitzador.

Va estar 16 anys a la presó i 14 a l'exili. L'abril del 2003 va ser alliberat del confinament italià i ara es pot moure lliurement una altra vegada. El seu llibre "Empire", publicat l'any 2000, es va convertir en un best seller i va ser celebrat com el nou manifest comunista del segle XXI.

Des d'una perspectiva contemporània, el documental fa la biografia d'aquesta personalitat controvertida. La vida d'Antonio Negri s'hi descriu en detall des dels moviments de l'esquerra radical a Itàlia durant els anys 60 i 70, a la seva utopia i al seu final tràgic. En l'exili parisenc es va vincular a les filosofies de Deleuze i Guattari i a les fortes influències dels moviments antiglobalització actuals. El documental retrata la vida d'una revolta que no acaba mai.
Anar al contingut