Isabel Oliva i Georgina Torrado, àvia i neta de "Senyora Isabel".
Isabel Oliva i Georgina Torrado, àvia i neta de "Senyora Isabel".
Diumenge, a les 23.45

TV3 estrena "Senyora Isabel", un viatge pel costat més poètic de la vida

La poesia agafa protagonisme en l'aposta de TV3 per la cultura, amb l'estrena de "Senyora Isabel", diumenge, 22 de novembre, a les 23.45. Aquesta sèrie documental mostra les diferents maneres de sentir, entendre i emocionar-se amb la poesia, a partir de la relació entre una àvia i una neta.

Amb l'emissió del primer capítol, TV3 oferirà un tast d'aquesta producció de Minifilms TV, una de les cinc guanyadores de la segona convocatòria de projectes audiovisuals innovadors per a la programació del 33.

"Tinc una àvia de 95 anys, la Isabel. Escriu poesia, pinta i toca el piano. Fa anys que la gravo i li faig fotografies. Sempre que n'he tingut l'oportunitat, he dedicat molt del meu temps a ensenyar la vida de la Isabel a la resta del món, des de treballs de la universitat fins a vídeos i fotos que penjo al meu compte d'Instagram". Aquestes paraules de Georgina Torrado, la neta d'Isabel Oliva, són el punt de partida d'on sorgeix la idea de "Senyora Isabel", una sèrie documental de sis capítols d'uns 40 minuts, que gira al voltant de les diferents maneres de sentir, entendre i emocionar-se amb la poesia a partir de la relació entre una àvia i una neta.

La poetessa gironina Isabel Oliva i la seva neta, Georgina Torrado, són les dues protagonistes principals de la sèrie, que es converteix en un espai intergeneracional i coral, amb vocació divulgativa, que recull vivències honestes i sinceres de persones diverses, conegudes i anònimes, que la Georgina va coneixent i amb qui intercanvia poemes, experiències i estones de vida.

La llarga vida de la Isabel també és el punt de partida per fer un repàs personal dels darrers 100 anys de poesia catalana: en cada capítol, es descobreix un poeta o poetessa catalana que l'han impactat, des de Rosa Leveroni i Vinyoli, fins a J.V. Foix, Salvat-Papasseit i Antònia Vicens.

"Senyora Isabel", a més, s'endinsa en el procés creatiu i en com es pot viure la poesia amb persones conegudes com Laia Marull, Quim Masferrer, Santiago Dexeus, Mònica Terribas, Irene Montalà, Jordi Vilches o Pau Riba, entre d'altres, que parlen de la seva vida i expliquen com es relacionen amb la poesia.

El programa aposta per un format nou, que barreja "road movie" amb divulgació, en què la protagonista no és "presentadora", sinó l'àvia, i la principal operadora de càmera no és un "equip professional", sinó la neta, que fa una fotografia exquisida.

"Senyora Isabel" és un projecte ideat a les aules de la Universitat Autònoma de Barcelona, al qual es van sumar Xavier Morral (director d'"Òpera en texans" i "El foraster") i Ramon Balagué (productor de Minifilms TV i "Redes", d'Eduard Punset). El projecte va ser seleccionat, dins de l'apartat de no-ficció, a la segona crida de nous formats del canal 33.

 

Diumenge, capítol 1: "El pare"

El gat de la Isabel, l'Angelet, s'ha posat malalt. Acompanyada per la seva neta, la Gin, el porten al veterinari, i des d'allà la Isabel comença a escriure un poema d'un record de l'any 1928 que l'acabarà portant a la figura del pare. Paral·lelament, la Gin perdrà la feina i haurà de decidir cap on encaminar-se. L'actor Jordi Vilches s'immergirà dins la poesia del gran Joan Salvat-Papasseit, el programa coneixerà un remolcador del port de Barcelona i anirà a trobar l'actriu Laia Marull, amb qui compartirà el poema del pare.

 

"Senyora Isabel" es una producció de TV3 amb la col·laboració de Minifilms TV.

 

tv3.cat

tv3.cat/senyora-isabel

twitter.com/senyora_isabel

 

#SenyoraIsabelTV3

#AmbLaCultura

Anar al contingut