"El suplent"
"El suplent"
DILLUNS, A LES 21.55

TV3 estrena "El suplent", en què un famós es converteix en un professor substitut de batxillerat

Què passaria si un dia, en una classe de batxillerat, faltés el professor i una persona famosa es presentés en el seu lloc? Això és exactament el que es veurà a "El suplent", el nou "docutaiment" del Departament de Nous Formats de TV3, que consta de quatre episodis, i que TV3 estrena el 7 d'octubre a les 21.55.

Antonio Díaz, El Mago Pop, serà el protagonista del primer episodi d'"El suplent" i visitarà, per sorpresa, els alumnes de segon de batxillerat de l'Institut Federica Montseny de Badia del Vallès, l'institut on ell mateix va estudiar.

Quatre personatges destacats d'àmbits molt diversos es converteixen, per un dia, en professors substituts i accepten el repte d'impartir una classe que no serà gens acadèmica.

"El suplent" s'apartarà del temari habitual per fer una classe que busca ser inspiradora per als alumnes, una "classe de vida" que pugui transformar-los a través de la reflexió, les experiències pròpies i un diàleg emocional.

"El suplent" és un programa dedicat al món de l'escola, als mestres i a un alumnat que està a punt d'acabar el batxillerat i que es troba en el moment de la seva etapa de formació en què haurà de prendre decisions importants i encaminar la seva vida adulta.

"El suplent" és, sobretot, una manera d'exorcitzar els temors, superar les barreres generacionals i oferir punts de comparació sobre qüestions importants i potser poc tractades a l'escola.

Els suplents famosos seran capaços de revelar facetes imprevisibles de les seves vides i de la seva trajectòria per tal de captar l'atenció de l'alumnat i fer una classe que no els deixi indiferents. Una experiència inoblidable per als alumnes i per al mateix suplent, ja que cap d'ells s'ha enfrontat a una experiència semblat amb un públic tan obert, sincer i exigent.

 

La mecànica

Els alumnes de batxillerat saben que el seu matí escolar serà filmat per un equip de Televisió de Catalunya.

Quan arriben a l'aula els espera un desplegament tècnic de 7 càmeres i més d'una vintena de micròfons que tenen com a objectiu captar les seves reaccions i comentaris.

La premissa inicial de filmar una classe amb el seu professor/a habitual es trenca quan un responsable de l'institut els avisa de la indisposició del docent. És llavors quan els alumnes quedaran descol·locats i començarà una aventura desconeguda per a ells. Pocs minuts després entra per la porta un personatge que els alumnes reconeixen per la seva popularitat i que està disposat a substituir el seu professor.

En realitat el professor titular es manté amagat en una estança contigua observant quina reacció provoca en els seus alumnes l'arribada del personatge suplent i la classe que els impartirà.  

Finalment, tots dos comparteixen l'últim tram de la classe i d'aquesta manera els alumnes descobreixen la dimensió de l'engany.

"El suplent" és l'adaptació del format italià "Il suplente" produït per la Rai 2 i estrenat a Itàlia l'any 2018.

 

Antonio Díaz a Badia del Vallès

 

Antonio Díaz, El Mago Pop, serà el protagonista del primer episodi d'"El suplent" i visitarà, per sorpresa, els alumnes de segon de batxillerat de l'Institut Federica Montseny de Badia del Vallès, l'institut on ell mateix va estudiar.

Els joves el reconeixeran de seguida i quedaran en estat de xoc en saber que ell té la missió de fer de professor suplent. Però l'Antonio, que arriba per substituir el professor d'història, en realitat els ha preparat una classe molt personal. 

L'Antonio els explicarà com, de ben petit, somiava a dedicar-se a la màgia i que era justament a classe on practicava constantment els trucs. Això li servirà com a punt de partida per parlar de passió i de talent, però també de la importància dels orígens.

Per això l'il·lusionista de Badia farà un homenatge als seus pares, que li van permetre perseguir el seu somni i sorprendrà els alumnes amb uns missatges que no s'esperen.

Serà una classe amb una forta càrrega emocional, on també descobrirem uns joves de Badia plens de contradiccions, però també de somnis i de ganes d'homenatjar els seus propis progenitors.

 

tv3.cat/elsuplent

Anar al contingut