Soriano diu que la gestió institucional del Barça ha sigut dolenta

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el president de Spanair també ha afirmat que veu viable que en un futur algun grup gran vulgui integrar l'aerolínia.

El president de Spanair i exvicepresident del Barça, Ferran Soriano, ha assegurat al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que no es penedeix de la decisió de renunciar a encapçalar una candidatura a les eleccions a la presidència de l'FC Barcelona. Soriano ha ratificat que el seu actual càrrec, com a president de Spanair, requereix temps i que no és compatible amb la presidència del Barça. Sobre els precandidats, l'exvicepresident del club ha afirmat que no en té cap de preferit però ha assenyalat que ara els socis volen una candidatura tranquil·la: "Una opció que no sigui bipolar, que no sigui d'agressivitat, que no sigui bruta, que sigui tranquil·la, que és el que al Barça li fa falta. Potser l'any 2003 feia falta una altra cosa, feia falta un batibull, una revolució, però ara fa falta tranquil·litat, gent normal, que no vulgui ser molt mediàtica, que no critiqui per criticar, i com que això dóna tantes voltes, espero que d'aquí a les eleccions hi hagi algun candidat que mereixi aquest suport". Soriano també ha assegurat que algun dia tornarà al club blaugrana: "Prometo que participaré, que participaré vol dir que, com a mínim, donaré la meva opinió perquè crec que el que he après aquest temps del Barça és del Barça i ho penso tornar d'alguna forma, ara, d'aquí a sis anys, o d'aquí a dotze".

Soriano també ha parlat de la recent trajectòria esportiva del Barça com a "petit desastre" en l'àmbit institucional, amb mocions i baralles de directius, malgrat que els resultats i els títols han arribat: "Ens ha anat tan i tan bé, i anant-nos tan bé, hem tingut mocions de censura, dimissions de directius, baralles internes, és una cosa espectacular, és un petit desastre. No s'ha fet bé, i en aquest no s'ha fet bé no li vull donar la responsabilitat a ningú en concret i m'hi afegeixo jo mateix perquè jo hi era, aquests anys. La gestió esportiva ha estat magnífica, la gestió econòmica també ha anat bé, i la gestió institucional ha estat dolenta".

Sobre el nomenament de Johan Cruyff com a president d'honor del Barça, l'exvicepresident ha assegurat que només pot dir coses bones de Cruyff i que troba "fantàstic" que el club tingui un president d'honor. Ara bé, creu que "el temps i la forma són incorrectes". Soriano pensa que s'hagués hagut de fer molt abans o bé, després de les eleccions, i a més creu que la qüestió hauria hagut de passar per assemblea.

Soriano creu que el Barça guanyarà el clàssic al Bernabéu


Ferran Soriano també ha parlat del clàssic Reial Madrid – Barça. L'exvicepresident ha dit que veu el partit difícil perquè el Reial Madrid també està fort. Tot i això, ha assegurat que confia en l'equip i ha pronosticat un 0 a 1.

D'altra banda, el president de Spanair, Ferran Soriano, ha afirmat que la raó d'existir de Spanair és la de connectar Barcelona amb el món i creu que si les coses es fan bé és possible que, en un futur, algun grup gran vulgui integrar la companyia: "Si ho fem bé, i ho farem bé, d'aquí a uns anys, Barcelona i Spanair tindran valor pel hub de Barcelona, que té suficient demanda, una situació geogràfica estupenda i pot ser la raó per la qual algun grup gran vulgui integrar-nos". Soriano també ha dit que tota la societat catalana ha d'assumir riscos per tirar endavant aquesta aerolínia i fer que sigui eficient: "De la mateixa manera que Iberia pot ser una companyia que serveixi l'estat espanyol amb base a Madrid, doncs Spanair podem servir Europa, el món i Espanya, i qui sigui, amb base a Barcelona, que no passa res". Segons Soriano, Spanair és un projecte col·lectiu que està anant cada vegada millor gràcies a la implicació de les empreses catalanes, ja sigui per patriotisme o per sentit financer.

El president de Spanair també ha afirmat que l'empresa serà "sòlida" i estarà "preparada" per sortir a borsa cap a l'any 2012. Segons Soriano, és "la sortida natural d'aquest projecte".

www.catradio.cat

Per escoltar l'entrevista sencera, clica el següent link:

http://www.youtube.com/watch?v=lu4agjQaKP0
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut